Prekinut meč u Zagrebu, huligani prijetili srpskim futsalerima

0
791
 

Novi skandal na hrvatskim terenima. Futsal derbi u “Domu sportova” između domaćeg, zagrebačkog Dinama i Nacionala prekinut je opštom tučom na poluvremenu, jer su huligani iz navijačke grupe “Bed blu bojs” utrčali na teren uz vrijeđanje i povike srpskim igračima “Ubićemo vas” i “Zaklaćemo vas”.

Od početka su gostujući igrači, među kojima su i srpski reprezentativac Mladen Kocić, kao i Boris Surudžić, bili na meti uvreda.

Zatim su domaći navijači prilikom upada na teren najprije napali golmana Nacionala Ivana Pavlića, kome su razbili glavu, i predsjednika kluba Ivicu Đolu koji je poveo futsalere u svlačionicu i oni se nisu vratili na teren.

Kako je Đolo ispričao za hrvatske medije, na meti su bili i srpski igrači, koji su ispraćeni povicima “Bed blu bojsa”: “Ubićemo vas, zaklaćemo vas” i “Srbe na vrbe”.

Nacional je u trenutku prekida vodio sa 2:0.

“Utakmica je prekinuta zbog ulaska navijača u teren i udaranja gostujućeg igrača… Prekidu je prethodio i sukob navijača na tribini iza gostujućeg golmana. O svemu slijedi dopunski izvještaj”, navodi se u sudijskom zapisniku koji je objavio indeks.hr.

PODIJELI