Preminuo banjalučki ljekar i nekadašnji ministar Ivo Komljenović

0
561

Banjalučki ljekar i nekadašnji ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ivo Komljenović preminuo je u Banjaluci u 75. godini, potvrđeno je Srni iz porodice.

Komljenović je umro juče i biće sahranjen sutra u 14.30 časova, u krugu porodice, na gradskom groblju u Vrbanji.

Ivo Komljenović rođen je 1946. godine u Banjaluci. Bio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, kao nestranačka ličnost od 15. februara 2005. do 28. februara 2006. godine.

Dugo godina bio je načelnik odjeljenja dijalize i gotovo cijeli radni vijek je proveo u Kliničko-bolničkom centru Banjaluka.

Komljenović je jedan od osnivača Udruženja nefrologa Republike Srpske, nacionalni koordinator za dijalizu i transplataciju za jugoistočnu Evropu, a sredinom sedamdesetih godina prošlog vijeka proveo je skoro četiri godine radeći u Libiji, kao dio tima međunarodne ljekarske pomoći.

Ivo Komljenović ostavio je neizbrisiv trag i u najtežim uslovima i vremenima, nesebično boreći se za svakog pacijenta.

U teškim ratnim okolnostima organizovao je i helikopterski transport do najudaljenijih mjesta, kako bi svoje pacijente blagovremeno priključivao na aparate za dijalizu, spasavajući im živote, a nerijetko je njegovo dežurstvo na bolničkom odjeljenju, u vrijeme rata, trajalo i po 250 časova.

Odlaskom primarijusa doktora Ive Komljenovića, Banjaluka je ostala bez velikog čovjeka i humaniste.

Iza sebe je ostavio suprugu, četvoro djece i unuku.

srna

PODIJELI