Preminula djevojčica koju su roditelji zlostavljali

0
557

Iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu u nedjelju nešto poslije 15:00 časova saopštili su tužnu vijest o sudbini dvoipogodišnje djevojčice, koja je ondje iz Nove Gradiške prije nekoliko dana dovezena u izuzetno teškom stanju od povreda koje je pretrpjela.

“S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja”, započinje saopštenje bolnice, prenosi jutarnji.hr

“U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno u 15:20. Počivala u miru”, stoji u kratkom saopštenju iz Klaićeve.

Podsjetimo, Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je u petak naveče da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 24-godišnjakinjom kojim su potvrdili sumnju u počinjenje krivičnog djela povrede djetetovih prava.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više povreda po glavi i tijelu, navodi se u saopštenju.

PODIJELI