Preporučujemo: 15 filmova koje morate da pogledate u decembru

0
979
Predstavljamo vam listu najboljih filmova u kojima se pojavljuju najveća imena svjetskog glumišta!

Kako se temperatura spušta, mi odmah počinjemo da pretražujemo filmove koje ćemo moći da gledamo tokom hladnih dana koji slijede. Ove zime nam je to i te kako pošlo za rukom, s obzirom da je izašao veliki broj fantastičnih naslova koji potpisuju proslavljeni režiseri.

Ako ste baš potrazi za jednim dobrim, preporučujemo da pogledate našu listu najboljih filmova koji će obilježiti sam kraj godine…

1. The Lady in the Van: Britanska drama nam otkriva istinitu priču o prijateljstvu između scenariste Alan Bennet (Alex Jennings) i Mary Shepherd (Maggie Smith), usamljene žene koja živi u kombiju u ulici Alan Bennett u Camden Townu.

​​2. Macbeth: Adaptacija slavnog klasika, Šekspirove Macbeth u kojoj Michael Fassbender igra ulogu tragičnog heroja i Marion Cottilard, njegovu ženu koja ga podržava u ludačkoj misiji da postane kralj Škotske odavno je na našoj listi must seen filmova.

​​3. Youth: Prijatelji Fred Ballinger (Michael Caine) penzionisani kompozitor klasične muzike i Mick Boyle (Harvey Keitel) filmski reditelj,  dok odmaraju u francuskim Alpima, otkrivaju nam njihove životne priče i mudrosti koju čovjek stiče s godinama. Pored glavnih glumaca, u filmu se pojavljuju Jane Fonda, Rachel Weisz i Paul Dano.

4. In the Heart of the Sea: Flm “In the Heart of the Sea” je dramatična priča o borbi jednog broda sa velikim bijelim kitom. Film je zasnovan na istinitim događajima, a smatra se da je poslužio kao glavna inspiraciju za scenario filma Moby Dick.

5. The Big Short: Zasnovan na knjizi Michaela Lewisa, “The big short” nam predstavlja priču investitora koji su tokom 2000. godina, zbog aktuelne situacije na tržištu nekretnina, uspjeli da steknu veliko bogatstvo. U glavnim ulogama se nalaze Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling i Brad Pitt.

​​6. Sisters: U komediji “Sisters”, dve sestre Tina​ Frey i Amy Poehle riješile su da naprave posljednju žurku u kući koju njihovi roditelji žele da prodaju.

7. Son of Saul: Smješten u logoru Aušvic, tokom Drugog svjetskog rata, “Son of Saul” nam otkriva priču jednog zatvorenika jevrejsko-mađarskog porijekla koji je odlučio da napravi sahranu za dijete koje je ubijeno u logoru.

8. Star Wars: The Force Awakens: Sedmi nastavak “Zvjezdanih ratova” odvija se 30 godina nakon događaja opisanih u filmu Povratak Jedija (iz 1983. godine).

U filmu glume već poznati Harrison Ford, Mark Hamill i Carrie Fisher, zajedno sa novim likovima koje tumače Daisy Ridley i John Boyega koji će se zajedno sa njima boriti protiv pretnji Kylo Rena.

9. 45 Years: Dok se spremaju da proslave svoju 45. godišnjicu braka, Kate Mercer (Charlotte Rampling) i njen suprug Geoff (Tom Courtenay) saznaju da je pronađeno tijelo Geoffove prve ljubavi koja je umrla pod tragičnim okolnostima koje nikada nisu bile razjašnjene.

10. Where to Invade Next: Neobičan dokumentarac i prilično zanimljiva tematika. Kontoverzni direktor filma Michael Moore putuje svijetom da u ugledu na ostale zemlje, pronađe rješenje koje će riješiti neke probleme Amerike.

11. Concussion: “Concussion” je priča o forenizačaru i neuropatologu Dr Bennet Omalu (Will Smith), koji nakon otkrivanja povezanosti između hronične encefalopatije (oštećenje mozga) i fudbalskih povreda pokušava da spasi nacionalnu fudbalsku ligu.

12. The Hateful Eight: Od reditelja i scenariste Quentin Tarantina, stiže nam film “The Hateful Eight” u kojem se pojavljuju glumci Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh, Channing Tatum i Kurt Russell. Priča prati osam lovaca koji traže zajedničko sklonište tokom snježne oluje, dok je u toku građanski rat.

13. Joy: Dobitnica Oskara Jennifer Lawrence je zvijezda najnovijeg filma Davida O. Russella. Film prati priču Joy Mangano, preduzetnice i samohrane majke koja osniva poslovno carstvo i razvija pravi biznis. Upravo to je uticalo na neke promjene koji će se desiti u njenom životu. U filmu se takođe pojavljuju Bradley Cooper i Robert De Niro.

14. The Revenant: Inspirisan istinitim događajima, “The Revenant” nam otkriva priču o Hugh Glass (Leonardo DiCaprio), lovcu koji se suočava sa smrću kada ga njegov tim ostavlja da se bori sa medvjedom.

15. Anomalisa: Ovaj animirani film za odrasle nam otkriva inspirativnu priču o Michael Stone (David Thewlis), autoru knjige koji na turneji povodom promocije sreće Lisu, koja za njega predstavlja bijeg iz očajnog života u kome misli da se nalazi. (NN/elle.rs)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here