PRETEŽNO SUVI KOLOVOZI, NEMA DUŽIH ZADRŽAVANJA NA GRANICAMA

0
451
AMSRS

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno suvim kolovozima, a na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja i svi međunarodni granični prelazi sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom u funkciji su.

Za saobraćaj su zatvoreni granični prelazi za pogranični saobraćaj Mali Zvornik /na području BiH granični prelaz Zvornik u nadležnosti Jedinice granične policije Zvornik/, te granični prelaz za pogranični saobraćaj Priboj na području graničnog prelaza Mokronozi i most u Carevu Polju /na području BiH u sastavu graničnog prelaza Uvac u nadležnosti Jedinice granične policije Višegrad/.

Zatvoren je i granični prelazi za pogranični saobraćaj Jamena – skelski granični prelaz /na području BiH granični prelaz Donje Crnjelovo u nadležnosti Jedinice granične policije Bijeljina/, naveli su iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Vozačima iz AMS savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Do nedjelje, 15. marta, na relaciji Prača-Lapišnica kretaće se vangabaritni teret, a vozačima je upućena molba za oprezniju vožnju i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Počela je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo u mjestu Živinice, pa su od 7.00 do 17.00 povremene obustave saobraćaja, maksimalno pet minuta.

Zbog izgradnje mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa iz AMS vozače mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na tom magistralnom putu, kao i na dionici Modriča jedan – Vukosavlje/Jakeš/ – Podnovlje – Šešlije – Johovac – Rudanka – Doboj – granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/ zbog radova na kolovozu.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj jedan.

U toku je rekonstrukcija dionice magistralnog puta Čatrnja-Gradiška, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva – Srpske Toplice za vrijeme izvođenja radova na izgradnji mosta preko rijeke Vrbas izmijenjen je režim saobraćaja i regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog izgradnje raskrsnice na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan – Derventa i na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa vozače iz AMS mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Pelagićevo – Gradačac, u mjestu Turić Prosjek od 8.15 do 15.05 časova radnim danima povremene su obustave u intervalima 30 minuta, uz desetominutno propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod – Odžak, u mjestu Klakar Donji od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa – Podnovlje, na deminerskom radilištu “MSP Gornji Božinci” od 8.15 do 15.05 časova radnim danima povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta uz desetominutno propuštanje saobraćaja.

Zbog radova na magistralnom putu Drinjača – Vlasenica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa vozače iz AMS mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

U toku su radovi na izgradnji male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac – granica Republike Srpske /Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz postavljene semafore.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Crna Rijeka – Bjelajce na snazi je obustava saobraćaja, svaki dan, osim nedjelje, u vremenu od 9.00 do 15.00 časova.

Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na putne pravce Kola – Stričići – Čađavica – Mrkonjić Grad i Crna Rijeka – Jajce – Mrkonjić Grad.

Van vremena obustave saobraćaj se odvija jednom trakom uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići-Caparde, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom, kao i na regionalnom putu Priboj-Lopare, preko mosta na Labuđanskoj rijeci u Priboju, zbog oštećenja mosta.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na području FBiH na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 7.00 do 16.00 časova povremene su polučasovne obustave saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila.

Poslije 16.00 časova na ovoj dionici saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel “Vranduk” od 5.00 do 21.00 čas saobraćaj se odvija dvosmjerno.

Od 21.00 do 00.30 časova vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5.00 časova saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila teža od 7,5 tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog radova obustavljen je saobraćaj i na graničnom prelazu Deleuša – Vraćenovići. Za vrijeme ove obustave saobraćaj se preusmjerava na druge granične prelaze.

Zbog bezbjednosnih razloga i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

/Srna/

PODIJELI