Prijem za učenike pobjednike na republičkim i drugim takmičenjima

0
632

Radio Prnjavor- Marijan Popadić, Foto Aleksandar Atić

Gradonačelnik Prnjavora, Darko Tomaš, organizovao je danas prijem za učenike osnovne i srednje škole, pobjednike republičkih takmičenja i učenike na takmičenjima višeg ranga.

“Čast mi je organizovati prijem za ove mlade ljude i zaista sam ponosan na sve njihove do sada postignute rezultate. Posebno je važno istaći da su to mladi talenti koji ostvaruju značajne rezultate u kontinuitetu i siguran sam da su oni budućnost naše zajednice. Želim im mnogo sreće u budućnosti” rekao je gradonačelnik Tomaš.

Prijemu su prisustvovali  pobjednici na Republičkim takmičenjima iz OŠ “Nikola Tesla” Marija Malešević i Stefan Vinčić, koji su osvojili prvo mjesto na Republičkom takmičenju u džudou, Magdalena Katana iz CSŠ “Ivo Andrić” Prnjavor, prvo mjesto u atletici, Iz Muzičke škole “Konstantin Babić” prijemu su prisustvovali Erna Halilović, kojoj je pripala prva nagrada na takmičenju muzičkih škola za osnovnu školu, Mihaela Jevtić, koja je osvojila dvije nagrade, Valerija Grumić, nosilac prve nagrade za srednju muzičku školu, disciplina solfeđo i Nemanja Danojević kome je pripala prva nagrada na 19. Republičkom takmičenju muzičkih škola RS za srednju školu, (disciplima gitara).

Svima njima mnogo znači današnji prijem koju je organizovao gradonačelnik Tomaš, jer im je to, kažu, potvrda da je njihov rad i zalaganje prepoznato i od strane lokalne zajednice u kojoj žive.

Valerija Grumić, učenica muzičke škole “Konstantin Babić” ove godine završava srednjoškolsko obrazovanje. Planira da nastavi školovanje na muzičkoj akademiji, a sa današnjeg prijema nosi pozitivne utiske. “Čast mi je što smo danas ovdje i mislim da je ovo odlična prilika da pokažemo svoje uspjehe i da motivišemo i druge učenike da krenu našim stopama” izjavila je Grumićeva za Radio Prnjavor.

Prijemu su prisustvovali i učenici prnjavorske Gimnazije, koji su ekipno osvojili prvo mjesto za najbolju mapu likovnih radova povodom 31. rođendana RS. Ekipu čine Anđela Brković, Anđela Stojičić, Violeta Derajić, i mentor Željko Jelić.

Učešće u  značajnim takmičenjima imao je učenik OŠ “Branko Ćopić” Prnjavor, David Ružičić, koji je osvojio zlatnu plaketu i priznanje za najbolji učenički rad iz automatike na INOSTU , kao i učenik OŠ “Miloš Crnjanski” Darijan Jugović, koji je obezbijedio plasman na Balkanijadu iz informatike.

 

 

PODIJELI