PRILIKOM IZDAVANJA POTVRDE O KRETANJU KORISTITI UPUTSTVA MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA

0
604

Opštinski štab za vanredne situacije pozvao je poslodavce sa područja opštine Prnjavor, da prilikom izdavanja potvrde o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada koriste uputstva Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U potvrdi poslodavca moraju biti navedeni lični podaci radnika (ime i prezime, JMB, broj) za kojeg poslodavac kaže da mu je neophodno njegovo kretanje zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i ona mora biti sa rokom važenja do 30.3.2020. godine.

Potvrda mora biti potpisana i ovjerena od strane poslodavca. Uz potvrdu, lice je dužno da ima važeći identifikacioni dokument.

Primjer potvrde poslodavci mogu preuzeti ovdje.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije zabranjeno je kretanje svim licima na javnim površinama od 20.00 do 5.00 časova.

Zabrana kretanja ne odnosi se na zdravstvene radnike koji su na zadatku, lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike MUP-a Republike Srpske koji su na zadatku, druge pripadnike agencija za provođenje zakona i organizacija koja vrše javna ovlašćenja, koji su na zadatku.

Od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje.

PODIJELI