Pripreme za obaranje Ginisovog rekorda u završnoj fazi

0
1707

Članovi Organizacionog odbora za pokušaj obaranja Ginisovog rekorda u pripremanju riblje čorbe na današnjem sastanku su utanačili detalje oko ove manifestacije. Prije svega, bilo je riječi o tome kako izvagati gotov proizvod, a bilo je govora i o kvalitetu i uzorkovanju, kako gotovog proizvoda, tako i njegovih sastavnih sirovina. 

20140725_120033

Načeknik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić, napomenuo je da se razmatralo i o topografskom izgledu cijele manifestacije.

“Milslim da ćemo o svim relevantim stavrima više znati nakon generalne probe, koja će nam pokazati da li smo u nekom tehničkom smislu nešto izostavili” kazao je Gatarić.

On je napomenuo da je dosadašnja dinamika priprema za obaranje Ginisa dobra, jer ima dovoljno vremena, a i zadaci svih učesnika u ovom projektu su precizirani i na vrijeme podijeljeni.

“Tačno se zna ko šta treba da radi, a generalna proba kuvanja kotlića biće upriličena 09. avgusta. Nakon toga, kao što sam rekao imaćemo još deset dana da ispravimo eventualne nedostatke”

Gatarić je istakao da će manifestacija obaranja Ginisovog rekorda u kuvanju riblje čorbe biti veliki događaj ali ne samo za Prnjavor, nego i za cijelu RS i BiH,

Manifestacija će imati i humanitarni karakter jer će sav novac od prodatih artikala u okviru ovog događaja biti namijenjen za nastavak izgradnje dječijeg vrtića “Naša radost” u Prnjavoru.

U OKVIRU PRNJAVORSKOG LJETA MNOŠTVO ZANIMLJIVIH DOGAĐAJA

Direktor opštinske Turističke organizacije, Dragan Čolić, istakao je danas nakon sastanka organizacionog odbora da će manifestaciji obaranja Ginisa u kuvanju riblje čorbe, prethoditi niz zanimljivih dešavanja.

“Šesnaestog avgusta mi drugi put organizujemo izložbu stoke, koja će u odnosu na prošlu godinu biti dosta drugačija, jer će se osim izlagača pojaviti i proizvođači stočne hrane, distributeri poljoprivrednih mašina i alatki, a planiran je i mali sajam sira, kao uvod u jednu investiciju” rekao je Čolić.

Čolić je napomenuo da će Manifestaciji obaranja Ginisa prisustvovati i više od dvije stotine Poljaka, a prisutne će zabavljati grupa Riblja čorba i drugi bendovi./R.P./

 

PODIJELI