Prlainović: Nacionalizam je za nesposobne

0
265

Srpski reprezentativac Andrija Prlainović rekao je da svaki put uživa u derbijima protiv Hrvatske na najvećim takmičenjima i da su te utakmice prava sportska priča i najbolje što vaterpolo može da ponudi.

Prlainović, kao i nekolicina standarnih reprezentativaca Srbije, propustio je Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji i odluku selektora Dejana Savića objasnio kao dobru kako bi igrači koji su budućnost srpskog vaterpola dobili šansu.

Posebno je naglasio da su igrači i stručni štab selekcija Srbije i Hrvatske u prijateljskim odnosima.

“Naše međusobne utakmice su prava sportska priča, verujem da će tako biti i dalje. Nema potrebe da bude bilo kako drugačije jer politici nismo dopustili da pokvari ovo što imamo”.

Prlainović ističe i da je jedini interes igrača samo sport i zato je ponosan na veliko sportsko rivalstvo sa Hrvatskom.

“Nacionalizmom se i u Srbiji i u Hrvatskoj bave samo oni koji nisu sposobni kvalitetno da obavljaju ono što bi trebalo da rade, zbog čega su izabrani i postavljeni na neke funkcije, pa zbog toga što su nesposobni u svojim profesijama posežu za nacionalizmom i udaraju po najnižim strastima kako bi trovali narod. Kako politika u svim zemljama bivše Jugoslavije nema šta da ponudi narodu, bolji život i dobar standard, onda nude samo nacionalizam, a to je tužno. Nas sportiste, pogotovo nas koji smo među najboljima u svetu, ta priča ne zanima i ne bi nas trebala zanimati”, zaključio je Prlainović.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here