U subotu festival „U Maloj Evropi“

0
457
U  subotu, 27. jula 2019. godine u sali  JU Centar za kulturu Prnjavor sa početkom u 18.00 časova biće održan festival „U Maloj Evropi“, u kojem će učestvovati kulturno-umjetnička društva  i folklorne grupe iz opštine Prnjavor, kao i gosti iz Boleslavjeca (Poljska),  kulturno-umjetnički sastav „Mali Boleslavjec“. Takođe biće upriličena i prezentacija nacionalnih kuhinja.

Opština Prnjavor s ponosom nosi ime „Mala Evropa“. Pored pripadnika konstitutivnih naroda, u našem multietničkom okruženju, tu su i Ukrajinci, Italijani, Česi, Poljaci, Crnogorci, Romi, Mađari, Makedonci, Slovenci i drugi narodi koji su se doselili na područje naše opštine još u XIX vijeku. Zajednički život na ovim prostorima stvorio je poseban ambijent poštovanja i tolerancije, koji je desetljećima obilježio Prnjavor. Donoseći sa sobom svoje običaje, jezik i kulturu, nacionalne manjine su obogatile postojeću etnologiju i etnografiju.

Sutradan,  u nedjelju, 28. jula 2019. godine na Fudbalskom stadionu „Siniša Peulić“ sa početkom u 18.00 časova, biće odigrana  prijateljska, međunarodna utakmica između FK „Oćice“ Boleslavjec i  FK „ Ljubić“ Prnjavor.opstinaprnjavor.net

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here