Prnjavor bio domaćin Skupštine Lovačkog Saveza Srpske: Lovci potvrdili jedinstvo usvajanjem izvještaja (FOTO)

0
371

Prnjavor je bio domaćin 29. redovne sjednice Skupštine Lovačkog saveza Republike Srpske na kojoj je usvojeno sedam tačaka dnevnog reda. Pored toga, sjednica je pružila i priliku da se sumiraju ovogodišnje aktivnosti  a o svemu su govorili i  delegati iz raznih krajeva Srpske.

Delegati su na ovoj skupštini dali posebnu podršku Izvještaju o radu Lovačkog saveza i njegovih organa i tijela  i prijedlog o finansijskom poslovanju. Ipak, delegati iz raznih krajeva Srpske koje okuplja lovstvo i upoznavanje sa prirodom i novim ljudima, svojim velikim brojem su poslali sliku kako je lovstvo dobro organizovano te da su oni jedno posebno bratstvo.
Urkos svim realizovanim planovima i dobroj organizovanosti godina na izmaku prema riječima predsjednika Lovačkog Saveza i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Save Minića je bila posebno izazovna. To se prije svega odnosi zbog borbe protiv afričke kuge i vršenja osrtela divljih svinja kao prenosilaca zaraze.

’’Lovci u Republici Srpskoj su od 1. septembra do danas odstrijelili oko 1.600 jedinki divlje svinje i kod svih su vršene provjere na afričku kugu. Tako da smo pokazali ove godine da smo radili jednu opštu djelatnost koja je bila na korist svih građana Srpske. Lovci su pokazali jednu veliku disciplinu u svemu tome a uz pomoć ministarstva smo nabavili i zamrzivačke kako bi svu tu divljač držali za neškodljivu upotrebu. Možemo sigurno biti na ponos Republike Srpske i sigurno je da pravimo jednu lijepu priču’’,rekao je Minić.

Predsjednik Skupštine Lovačkog saveza Republike Srpske Darko Ćulum navodi kako je riječ o redovnoj skupštini i kako se svi planovi realizuju na vrijeme.

“’Savez funkcioniše po već ustaljenom planu i pomaže svim lovačkim udruženjima na terenu, Njihov rad iz godine u godinu prati i povećanje zainteresovanosti za lov i aktivno članstvo unutar udruženja ’’,rekao je Ćulum.

 

Predsjednik Lovačkog udruženja ’’Borik’’ Prnjavor Slaviša Malinić kaže kako je velika čast kada ova lokalna zajenica može biti domaćin ove skupštine. Navodi i da im uvijek čast biti domaćin velikih okupljanja koja će ujedno pokazati da je u pitanju lokalna zajednica u kojoj se lovci poštuju bez obzira iz kog kraja došli.

’’ Ovo je redovna skupština koja se održava. Trebala je da se održi u proljeće ali je odložena zbog nekih drugih obaveza. Zahvalio bi se predstavnicima Lovačkog saveza koji su nam omogućili da budemo domaćini jednog ovakvog događaja. Ovo je kruna svih dešavanja Lovačkog saveza. Naše prnjavorsko udruženje je jedno od najbrojnijih udruženja i brojimo oko 1.200 članova ’’,rekao je Malinić.

Prisutne delegate je pozdravio i prvi čovjek Prnjavora Darko Tomaš.

’’ Drago mi je da smo domaćini ovakvog događaja a posebno jer imamo jedno od najstarijih lovačkih udruženja u Republici Srpskoj. Ja svim ovim ljudima kako iz Prnjavora ali i cijele Srpske želim mnogo uspjeha u daljem radu i da budu primjer dobre sloga a podrška Prnjavora je uvijek tu ’’,rekao je Tomaš.

Inače, Lovački savez ima oko 20.000 registrovanih članova u Srpskoj. Članstvo LSRS čine 79 lovačkih udruženja Republike Srpske i jedno lovačko udruženje iz distrikta Brčko.

TV K3

PODIJELI