Prnjavor: Obilježen Dan bez automobila- Foto

0
506

Simboličnim zavaranjem glavne ulice na sat vremena i organizovanjem dječijih radionica na Trgu Srpskih boraca u Prnjavoru  je danas obilježen “Dan bez automobila”.  U ovoj manifestaciji su učestvovali učenici OŠ “Nikola Tesla” i mališani dječijih vrtića, a akcija je podržana i od strane opštine Prnjavor.

“Ovo je sedmica mobilnosti koja se ove godine obilježava pod sloganom “Multimobilnost” rekla je Aleksandra Vukajlović, nastavnica biologije u OŠ “Nikola Tesla” i dodala da je cilj akcije što veće korištenje alternativnih načina kretanja kako bi se smanjile gužve u saobraćaju i zagađivanje životne sredine.

Obilježavanju “Dana bez automobila” prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, pohvalivši ovom prilikom organizatora akcije, koji ovaj datum u Prnjavoru obilježava od 2004.godine.

“Opština je po ovom pitanju svoje opredjeljenje na najbolji način iskazala usvajanjem lokalnog ekološkog akcionog plana prije šest-sedam godina, a današnja aktivost je definisana tim planom. Sigurno ćemo ovako nastaviti i ubuduće”, izjavio je Tomaš.

Evropska sedmica mobilnosti, prema propisima Međunarodne povelje evropske inicijative, traje od 16. do 22. septembra, a pokrenuta je kao evropska inicijativa u koju su od 2002. godine uključeni 431 grad i mjesto.


PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here