Prnjavor: Djeca sa Kosova i Metohije u posjeti opštinskoj upravi

0
788

Mališani su zahvalili na gostoprimstvu koje im je ukazano tokom dosadašnjeg boravka.

Učenik petog razreda škole iz Zvečana Dušan Nedeljković kaže da je prvi put u Prnjavoru.
“Sviđa mi se porodica koja me primila, jako su me lepo ugostili, sviđa mi se i sam Prnjavor i voleo bih da što duže ostanem ovde”, kaže Dušan.

Nastavnik u osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Zvečanima, Nemanja Milošević, koji je u pratnji učenika, kazao je da će, prema dosadašnjem iskustvu, iz Prnjavora ponijeti lijepe uspomene.

Mnogima od njih ovo je prva posjeta Republici Srpskoj i opštini Prnjavor, a predsjednik skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić, izrazio je nadu da će im boravak u Prnjavoru ostati u lijepom sjećanju i poželio im prijatnu posjetu.


Planom aktivnosti u narednih sedam dana planirana je posjeta administrativnom centru Vlade Republike Srpske, Muzeju Republike Srpske, bioskopu, kao i Ergeli Vučijak, Banji Kulaši, a nakon današnje posjete lokalnoj upravi, boravili su i u Radio Prnjavoru, najstarijem opštinskom mediju.

Opština Prnjavor već nekoliko godina učestvuje u akciji “Spojimo djecu s Kosova i Metohije i Republike Srpske”. Od 1030 mališana koliko ih je sa Kosmeta doputovalo u Srpsku, njih 25 iz Zvečana narednih sedam dana boravi i u Prnjavoru. Marijan Popadić /prnjavorlive.info/ 

 

PODIJELI