Prnjavor- Druženje dobrovoljnih davalaca krvi

0
1120

Članovi prnjavorskog Crvenog krsta organizovali su proteklog vikenda druženje povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi.

DSCN1525

Pored redovnih davalaca tečnosti koja život znači, njih 70, obilježavanju osmih susreta davalaca krvi prisustvovali su i gosti iz Kotor Varoši, predstavnici lokalne vlasti i druge zvanice.

Sekretar CK Prnjavor, Đurađ Stojčić, istakao je da su ove godine organizovane dvije dobrovoljne akcije darivanja krvi, a do kraja godine planirane su još dvije.

DSCN1524

Prvi svjetski dan davalaca krvi obilježen je 14. juna 2004. godine, a u junu 2005. na skupštini Svjetske zdravstvene organizacije ministri zdravstva iz cijelog svijeta jednoglasno su dali izjavu o podršci dobrovoljnim, neplaćenim davaocima krvi. Donijeli su rezoluciju kojom su 14. jun proglasili Svjetskim danom davalaca krvi.

Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o potrebi za sigurnom krvlju širom svijeta i ohrabrivanje pojedinaca da redovno daju krv kako bi ova dragocjena tečnost bila dostupna svima u slučaju potrebe./R.P./

PODIJELI