Prnjavor: Gatarić i Mektić u posjeti dnevnom centru “Neven”

0
1110
SAMSUNG CSC

U okviru obilježavanja krsne slave opštine Prnjavor, Preobraženja Gospodnjeg, načelnik Siniša Gatarić i ministar bezbijednosti u Savjetu ministara BiH, Dragan Mektić, posjetili su danas dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju “Neven”.

Gatarić je mališanima uručio prigodne poklone, a ovom prilikom se upoznao i sa uslovima rada u centru.

“U planu nam je da zajedničkim snagama, sa svim prnjavorčanima koji se nalaze na nekim značajnijim funkcijama, pomognemo centru “Neven”. Tako se rodila i ideja da u budućnosti ovu ustanovu premjestimo na jednu bolju lokaciju kako bi olakšali boravak i djeci i njihovim roditeljima” kazao je Gatarić.

Ministar Mektić je tokom današnjeg boravka u centru “Neven” uvjerio se da je ova ustanova dobro organizovana i da ima veoma značajnu ulogu u socijalizovanju djece sa smetnjama u razvoju,

Na čelu Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju  je Željko Gunić, koji je izrazio zahvalnost na današnjoj posjeti.

“Bez podrške lokalne zajednice mi nebi mogli da opstanemo. Planiramo da od septembra uvedemo i specijalističke tretmane fizijatra, tako da uvijek uvodimo novine, jer se broj djece povećava” kaže Gunić.

U dnevnom centru “Neven”smješteno je tridesetoro djece sa smetnjama u razvoju. Za njih je obezbijeđen osmočasovni boravak, prevoz, a obavlja se prevoz djece i na ambulantno liječenje. Ovaj centar djeluje već tri godine na inicijativu roditelja i Centra za socijalni rad. /Radio Prnjavor/.

PODIJELI