Prnjavor -HUMANITARNI BONOVI ZA OSAM SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

0
517

Opštinska organizacija slijepih u Prnjavoru upriličila je danas podjelu bonova u vrijednosti od po 100 KM za osam najugroženijih porodica.

Predsjednik organizacije Goran Vasić kaže da je ovaj vid pomoći obezbijeđen u saradnji sa Savezom slijepih Republike Srpske i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

„Na ovaj način socijalno ugroženim porodicama koje su naši članovi želimo barem malo uljepšati predstojeće vaskršnje praznike. Bonovi se mogu utrošiti za kupovinu prehrambenih artikala u određenim prodajnim objektima“ , rekao je Vasić.

On je istakao da će se na sličnim projektima raditi i u budućnosti.

Ova organizacija danas je predstavila i projekat „ Edukacijom protiv diskriminacije“ koji se u Prnjavoru sprovodi u saradnji sa Dnevnim centrom za djecu sa poteškoćama u razvoju „Neven“.

Asistent Boško Bijelonić podsjetio je da je cilj projekta zapošljavanje slijepog lica, konkretno u ovom slučaju člana „Nevena“ Ljubiše Čerekovića slijepog edukatora koji jednom sedmično drži predavanja maturantima Centra srednjih škola “Ivo Andrić”.

„Do sada je realizovano oko 70 odsto projekta kroz koji učenicima prezentujemo manje poznate činjenice iz života slijepih osoba i na taj način nastojimo da razbijemo predrasude o licima sa invaliditetom“ , kaže Bijelonić. /Srna/. TS.

PODIJELI