PRNJAVOR: Imponuje nam rad sa Pilićem

0
653

Dolazak u Banjaluku slavnog teniskog trenera Nikole Pilića nakon 60 godina mogao bi da se nazove praznikom bijelog sporta u gradu na Vrbasu.

Čovjek koji je kao trener sa tri različite reprezentacije osvojio Dejvis kup i pri tom stvorio nekoliko vrhunskih svjetskih igrača, među kojima se ističe aktuelni svjetski broj jedan Novak Đoković, ima mnogo toga da pokaže onima koji žele da uče, a među onima kojima s vremena na vrijeme prenese svoje znanje su mladi teniser iz Prnjavora Dražen Petrović i njegov trener Bojan Mičić.

– Imponuje kada si na terenu sa Pilićem i pitaš ga za savjet jer su godine iskustva, kvalitetnog rada i rezultata iza njega. Njegovi savjeti uglavnom se odnose na psihološku pripremu jer Dražen ulazi u osjetljiv period karijere kada će iz juniorske preći u seniorsku konkurenciju, gdje ga čekaju mnogo stariji i fizički jači protivnici. Tražio je da obratimo pažnju na tehniku i kazao je da s­mo na pravom putu. Prema Pilićevom mišljenju, Dražen je kompletan igrač i za sada tehnički sve dobro odrađuje, dok će u narednom periodu to morati da podigne na viši nivo – rekao je Mičić.

Draženov otac je proslavljeni atletičar iz Prnjavora Željko Petrović koji je nastupio na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sidneju. Sada je posvećen sinu i njegovoj karijeri, a mnogo ga raduje treniranje sa Pilićem, za kojeg ima samo riječi hvale.

– To što imamo priliku da radimo sa Pilićem za nas je, prije svega, velika čast. Za Dražena je sasvim slučajno saznao. Bilo je to tokom jednog turnira koji je gledao dok je čekao da počne trenirati sa svojim učenikom. Dražen je tada gubio sa 0:5, pa je okrenuo na 5:5 i dobio taj set. Ispočetka nije vjerovao da gubi, a kada je Dražen počeo da pobjeđuje, rekao je da je to to, te da ga ne čudi njegova pobjeda. Želio je da ga upozna i bio je oduševljen kada je čuo da ima isto ime i prezime kao slavni košarkaš po kojem je i dobio ime. To je bilo prije nekoliko godina i od tada imamo odličnu saradnju. Uvijek nam izađe u susret i rekao je da ga obavezno posjećujemo kada nam se putevi spoje. Održi nekoliko treninga sa Draženom, ukaže šta da radi dalje i vjeruje u njega da će napraviti iskorak u seniorskoj konkurenciji – izjavio je Željko Petrović.

Poznato je da je tenis skup sport pa se Petrovići dovijaju na sve načine kako bi uspjeli da obezbijede nesmetane treninge kao i putovanja.

– Nekad ne znam kako uspijevamo da skupimo pare i odemo na turnire jer sve mnogo košta. Nadam se i većoj pomoći sponzora jer nama sve mnogo znači, bilo da je riječ o opremi, smještaju, prevozu, besplatnim terminima za trening… Dražen je jedan od najperspektivnijih mladih sportista kod nas pa očekujem podršku i određenih institucija – dodao je Željko.

Test u Temišvaru

Idući Draženov nastup biće na turniru u Temišvaru početkom jula.

– Tamo će biti pakleno teška konkurencija, ali da bi bio najbolji, moraš da pobjeđuješ najbolje pa će to biti veliki test za nas. Možda ćemo se odmoriti dva-tri dana i onda krenuti u pripreme za taj turnir – kazao je Mičić.

Glas Srpske

PODIJELI