Prnjavor: Info veče o školi programiranja za djecu od 7-15 godina

0
1234

JSU Kliker škola programiranja za djecu po prvi put u Prnjavoru organizuje info veče i besplatne radionice programiranja za djecu.

Radionice počinju 14. oktobra na kojima će djeci biti prezentovano šta će raditi kroz kodiranje, dok će roditelji ujedno imati priliku da se upoznaju sa značajem projekta, predavačem i načinom izvođenja nastave.

Želja svakog roditelja sigurno jeste da svom djetetu obezbijedi perspetkivnu i sigurnu budućnost. Upoznati sa stanjem u svijetu, naročito na našim prostorima, znamo da donositi odluke o zanimanjima i samoj budućnosti nije nimalo lako.

Srećom, postoji nekoliko industrija i zanimanja u kojima se pruža ta perspektiva.

Jedna od najpopularnijih industrija svakako je IT. Uzevši u obzir ogromnu tendenciju rasta, tržište i statistiku, nije teško zaključiti da će upravo ova industrija biti dominantna i u narednih nekoliko decenija. Problem sa našim obrazovnim sistemom jeste neprilagođenost modernom svijetu edukacije, koji iz godine u godinu napreduje i mijenja svoju formu.

Da bi vaša djeca išla u korak sa svijetom, obrazovanjem i prilikama za svijetlu budućnost, IT industrija i svijet programiranja predstavljaju odličan prvi korak.

Roditelji, nemojte imati strah od računara!
Računari nisu samo “igrice”. Uz dobro usmjeravanje vaše dijete može postići mnogo toga, uživajući u onome čime se bavi.

Ujedno, dok uče da programiraju, djeca takođe stiču važne vještine koje nisu bitne samo za programiranje. Timski rad, logičke sposobnosti i kreativnost korisne su u svakoj sferi života.

Kliker škola programiranja za djecu pokretač je inicijative da se ovakva prilika pruži djeci i mladima u Banjaluci i njenoj okolini. Banjalučki Kliker je već uveo preko 50 djece u svijet programiranja i naučio kako da svoje ideje pretvore u aplikacije, igrice i web sajtove.

14. oktobra organizovane su dvije radionice.

Prva radionica sa početkom u 18h za djecu uzrasta od 7 do 10 godina, imaju mogućnost da kroz programski jezik Scratch uče kako praviti igrice i animacije.

Nakon toga, u 20h radionica App Inventor namijenjena djeci od 11 do 15 godina, gdje uče kako praviti aplikacije i igre za pametne telefone.

Broj mjesta na svakoj radionici je ograničen.

Ova tema je mnogima važna, ali nažalost nemamo dovoljan broj IT edukacija za najmlađe, stoga je veliko interesovanje za same kursve sasvim očekivano.

Prijave za info veče i kurseve otvorene su do popune mjesta, a vaše mjesto možete rezervisati na sajtu Klikera http://jsu.io/ kliker-pr/, gdje vas čeka više detalja.

Radionice se održavaju u Centru za kulturu.

PODIJELI