Prnjavor: JP Vodovod preuzeo upravljanje „Izvorom velika azna“

0
367

Preduzeće “Vodovod” Prnjavor je, potpisivanjem sporazuma sa Udruženjem “Izvor velika azna” i načelnikom opštine Darkom Tomašem, preuzelo upravljanje vodovodom na području mjesne zajednice Maćino Brdo sa kojeg se pitkom vodom snabdijevaju 162 domaćinstva.

Direktor “Vodovoda” LJubiša Sibinčić kaže da se ovo preduzeće potpisanim sporazumom obavezalo zamijeniti kompletnu vodovodnu garnituru u šahtovima, izvršiti rekonstrukciju dijela vodovodne linije, izgraditi dva muljna ispusta i dva šahta sa zračnim ventilom.

“Na ovaj način poboljšaće se vodosnabdijevanje i kvalitet usluge. Oni postaju redovni korisnici `Vodovoda`, a mi ćemo upravljati i održavati kompletnu liniju na kojoj bi u nekoliko narednih dana trebali početi sa zamjenom vodovodne garniture”, rekao je Sibinčić.


Predsjednik Udruženja vodovoda “Izvor velika azna” Maćino Brdo Zlatko Melnik izrazio je očekivanje da je potpisivanjem današnjeg sporazuma riješen dugogodišnji problem vodosnabdijevanja stanovništva ovog dijela opštine Prnjavor.

On je podsjetio da su se mještani Maćinog Brda protekle dvije decenije snabdijevali vodom sa izvorišta koje je sada presušilo.

Srna

PODIJELI