PRNJAVOR: PODRŠKA ZA ČETIRI PROJEKTA MLADIH

0
372

Omladinska banka u Prnjavoru i Fondacija “Mozaik” promovisali su danas četiri projekta mladih sa područja te opštine, za šta je izdvojeno ukupno 9.230 KM.
Podršku Omladinske banke dobili su projekti “Veče rokenrola”, “Novi opanci, stari običaji”, “Biraj sport – igraj rukomet” i “Svi penju k`o jedan”.

Član Upravnog odbora Omladinske banke u Prnjavoru Dajana Bašić izrazila je uvjerenje da će iznos za ovu namjenu u sljedećoj godini biti udvostručen, ali i da će biti prijavljen veći broj projekata.

Ona je podsjetila da je do 15. novembra otvoren poziv za registraciju mikrobiznisa, projekata srednjoškolaca i članstvo u odboru Omladinske banke.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti LJubiša Šikarac kaže da je realizacijom ova četiri projekta stvorena obaveza da lokalna zajednica poveća finansijska sredstva kako bi bio povećan i broj prijavljenih projekata, kao i da se nastavi promocija rada mladih.

Direktor Fondacije “Mozaik” Željko Pauković naveo je da se ovaj projekat realizuje u 49 opština i gradova u BiH, te da je programom Omladinske banke podržano 565 projekata, čija je vrijednost 1.250.000 KM, a odobren je i 91 mikrobiznis.

Pauković je istakao da su saradnja i partnerstvo sa opštinom Prnjavor u prošloj godini definisani potpisivanjem četvorogodišnjeg memoranduma o saradnji za podršku projektima i mikrobiznisu mladih.

“U okviru ovog programa, jedinice lokalne samouprave i Fondacija `Mozaik`, uz podršku mladih ljudi koji upravljaju sredstvima, imaju priliku da podstaknu i razviju aktivizam konkretnim projektima, da pomognu mladima da se registruju i pokrenu posao”, rekao je Pauković.

srna

PODIJELI