Prnjavor- Kalabić: Šta će biti s lokalnim putevima nakon izgradnje autoputa?

0
1619

Poslanik u NSRS iz Prnjavora, Drago Kalabić, na današnjoj press konferenciji izrazio je bojazan šta će se dogoditi sa lokalnim putevima u Prnjavoru nakon završetka gradnje autoputa BL- Doboj.

On je najavio i pokretanje pitanja u Narodnoj Skupštini, iz kog razloga se most u Dragalovcima, koji spaja opštinu Prnjavor i Stanare, koji je kako kaže evidentno završen, se ne pušta u upotrebu.

Poslanik SNSD-a u NSRS Drago Kalabić napomenuo je da politička organizacija kojoj pripada daje apsolutnu podršku izgradnji i završetku autoputa Banja Luka- Doboj koji prolazi kroz Prnjavor.

Međutim on izražava bojazan šta će se desiti sa porušenim lokalnim putevima što je uzrokovano gradnjom samog autoputa a sa čime građani Prnjavora imaju brojnih problema jer je u toku ove godine planiran završetak gradnje na autoputu i povlačenje izvođača radova.

Kalabić ističe i da pojedine strukture iz Banja Luke u Autoputevima RS nisu naklonjene Prnjavoru i da zloupotrebljavaju podršku koju dobijaju.

„Ne bih posebno da naglašavam ni vrlo ne korektan i bezobrazan odnos kada je u pitanju zapošljavanje radnika na naplatnim kućicama. To je nečuveno! I mislim da su i time Autoputevi RS pokazali jedan ne fer odnos prema Prnjavoru i mislim da se to mora i može ispraviti uz angažovanje svih onih koji nose javne funkcije“, istakao je Kalabić.

Kalabiću nije jasno i zašto se ne otvara most u Dragalovcima koji spaja opštinu Prnjavor i Stanare jer je kaže upoznat sa ne zadovoljstvom mještana zbog ovog problema i pita nadležne u Putevima RS šta se čeka ako je most završen, a pokretanje ovog pitanja je najavio i na narednoj sjednici NSRS.

Kalabić je istakao i da su prilikom gradnje autoputa iskorišteni značajni prirodni resursi sa područja opštine Prnjavor za šta opštini po zakonskim propisima pripadaju značajna finansijska sredstva a koja bi mogla biti iskorištena za potrebe dalje sanacije lokalnih puteva.

Povodom Kalabićevih navoda pokušali smo kontaktirati i nadležne u Putevima i Autoputevima RS ali niko nije odgovarao na telefonske pozive.

TV K3

PODIJELI