Prnjavor – kultura ODIGRANA PREDSTAVA “ANA U ZEMLJI KIŠOBRANA” –

0
507

 Glumci dječijeg ansambla Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Prnjavor izveli su večeras za sugrađane premijeru predstave “Ana u zemlji kišobrana”, za koju je tekst napisala Mira Stanišev.
Rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić, koja je za ovu predstavu uradila režiju, kaže da se večeras publici predstavilo 12 mladih glumaca uzrasta od drugog do osmog razreda osnovne škole u neklasičnoj predstavi za djecu.

“Naša publika je navikla da gleda bajke, ali ovaj put smo željeli da napravimo iskorak ka nečemu novom. Djevojčica Ana iz realnog svijeta po kazni odlazi u bajkoviti svijet, u zemlju kišobrana, a nakon toga u zemlju kapa i šešira gdje pokušavaju da joj ukažu da je važno da se djeca zaštite od kiše i hladnoće, odnosno da stekne naviku da nosi kišobrane, kape i šešire”, kaže Radonjićeva.

Na kraju predstave petoro gledalaca nagrađeno je godišnjim ulaznicama za nastupe “Prosvjetine” Dramske scene.

Za kraj ove pozorišne sezone, Dramska scena izvešće 20. juna prezentaciju rada pod nazivom “Javni čas glume”, kada će se i svi zainteresovani i talentovani Prnjavorčani uzrasta od šest godina nadalje moći upisati u ovo amatersko pozorišteSrna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here