Prnjavor: Nagrađeni učenici generacije i nosioci Vukove diplome Foto- Aleksandar Atić

0
453

U Centru za kulturu, gradonačelnik Prnjavora, Darko Tomaš,  organizovao je danas prijem za 24 najuspješnija učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa područja grada Prnjavor.

“Lijepa prilika danas da nagradimo učenike generacije i nosioce “Vukove diplome” osnovnih i srednjih škola. Želim im mnogo sreće u nastavku školovanja i u daljem životu i uvjeren sam da će ovi mladi ljudi nastaviti postizati ovako dobre rezultate i da će se tek u budućnosti čuti za njih” rekao je gradonačelnik Tomaš.

Učenica prnjavorske Gimnazije za školsku 2022/23. godinu- Informatički smjer, Katarina Marjanović, završila je školovanje sa dvije diplome vukovca i to u Gimnaziji i u Srednjoj muzičkoj školi “Konstantin Babić”, a u Gimnaziji je bila i đak generacije.

“Imala sam mogo i vannastavnih aktivnosti, ali ne mogu reći da je bilo previše odricanja zbog svih tih obaveza. Bilo je potrebno samo dobro uskladiti vrijeme, jer sam pored svih obaveza imala vrijeme i za druženje s prijateljima, a treniram i odbojku, tako da nije bilo problema. Moram dodati da mi mnogo znači današnji prijem jer se naš trud vrednuje i cijeni i hvala gradonačelniku i svima koji su prepoznali naše zalaganje” kazala je Marjanovićeva, koja svoje školovanje planira nastaviti na Medicinskom fakultetu.

Među nagrađenima je i Vukota Dakić- “Puno mi znači ovaj prijem i podrška grada našem uspjehu. Upisao sam Srednju elektrotehničku školu u Banjaluci, a svoje osnovno obrazovanje pamtiću po dobrim drugarima i nastavnicima koji su nam prenije znanje na najbolji način” kazao je Dakić.

Minja Debeljak osnovnu školu “Nikola Tesla” takođe je završila kao vukovac.

“Za mene mnogo znači vukova diploma, kao i današnji prijem i osjećaj je zaista poseban, kada vidimo da nas naš grad podžava, Osim redovnog školovanja, imala sam zapažene rezultate i na takmičenjima iz matematike, fizike i srpskog jezika” kaže Debeljak.

Grad Prnjavor kroz 22 pojedinačna projekta pruža podršku mladim i uspješnim stanovnicima našega grada. kroz stipendije, podsticaje za zapošljavanje i svim onim segmentima društva gdje su se mladi istakli kroz svoje zalaganje.

Audio zapis- Izjave možete slušati danas u 15:00 u programu Radio Prnjavora

/Marijan Popadić-Radio Prnjavor/

 

 

 

PODIJELI