PRNJAVOR: Nekoliko lokalnih pravaca neočišćeno zbog kvarova na vozilima

0
792

Zbog kvarova na dva vozila preduzeća “Kusić putevi”, koje je zaduženo za zimsko održavanje putnih pravaca na području opštine Prnjavor, još nisu u potpunosti očišćeni lokalni putevi u Štrpcima, Palačkovcima, Donjoj i Gornjoj Mravici.

Predstavnik “Kusić puteva” Vlado Žunić najavio je da bi čišćenje na ovim putevima trebalo biti završeno tokom večeri.

On je naglasio da preduzeće raspolaže dovoljnim količinama soli i rizle za posipanje.

U Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove opštine Prnjavor kažu da su sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo na terenu i čiste ulice, puteve i pješačke staze. Za sada su sve gradske saobraćajnice prohodne.

Prema informacijama iz ovog opštinskog odjeljenja, “Kusić putevi”, u skladu sa ugovorom, održavaju oko 40 kilometara gradskih ulica sa pripadajućim trotoarima koji ne ulaze u ovu dužinu već se obračunavaju po kvadratu površine, gradski trg i staze u gradskom parku, kao i oko 300 kilometara lokalnih puteva prvog reda i dio lokalnih puteva drugog reda.

Za zimsko održavanje gradskih ulica Beogradska, Vlade Vinčića, Miloša Kondića i Bože Tatarevića, koje su sastavni dio regionalnog puta, zaduženo je Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”, odnosno njihov ugovoreni izvođač radova, dok opština Prnjavor ima obavezu održavanja trotoara uz ulicu.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here