PRNJAVOR: NEMA NOVIH SLUČAJEVA VIRUSA KORONA, POD ZDRAVSTVENIM NADZOROM 857 OSOBA

0
550

Prema izvještaju Higijensko – epidemiološke službe Doma zdravlja Prnjavor danas do 10:00 časova nema novooboljelih od virusa korona, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 857 osoba.

Na području opštine Prnjavor, do sada je registrovano jedno lice oboljelo od virusa korona. Lice se osjeća dobro. Osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženim licem, takođe su testirane i njihovi testovi su negativni.

Opštinski štab za vanredne situacije juče je apelovao, na građane starije životne dobi i hronične bolesnike da smanje kontakte i da ostanu kod kuće, kako se ne bi izlagali riziku i opasnosti.

Štab je apelovao na lica koja su pod zdravstvenim nadzorom, da poštuju rješenje o samoizolaciji.

„Lica koja su pod zdravstvenim nadzorom obavezna su poštovati osnovno pravilo samoizolacije (ostati kod kuće i izbjegavati bliske kontakte sa drugim ljudima), te boraviti u posebnoj prostoriji i ukoliko su u mogućnosti, koristiti posebno kupatilo.

Članovi porodice lica koje je pod zdravstvenim nadzorom su u obavezi da poštuju preporuke nadležnih organa, da izbjegavaju kretanje i socijalni kontakt, ali tako da ne naruše svoje radne i druge neodložne obaveze“, stoji u saopštenju Opštinskog štaba za vanredne situacije.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI