Prnjavor: Nema novooboljelih, pod zdravstvenim nadzorom 212 osoba

0
304

Na 25. sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije zaključeno je, da na području opštine Prnjavor nema novooboljelih lica, a prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 212 osoba.

Po odobrenju epidemiologa, 993 osobe su izašle iz zdravstvenog nadzora.

U karantinu u Sportsko rekreativnom centru „Borik“ trenutno se nalazi 13 osoba, dok se u karantinu u Sportskoj dvorani „Sloga“ nalazi 19 lica.

Opštinski štab za vanredne situacije donio je naredbu da se uspostavi još jedan lokalni karantin za smještaj žena, djece, trudnica i drugih osoba iz osjetljivih kategorija, na lokaciji Lovačkog doma u Sportsko rekreativnom centru „Borik.

U protekla 24 časa, Opštinska komunalna policija kontrolisala je 31 lice koje ima rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru.

Službenici Policijske stanice Prnjavor sankcionisali su tri lica, u protekla 24 časa. Dva lica su sankcionisana zbog kršenja Odluke o zabrani kretanja izvan mjesta prebivališta, dok je jedno lice sankcionisano zbog nepoštovanja mjere policijskog časa.

Opštinski štab za vanredne situacije poziva građane da nastave poštovati propisane mjere, kako bi se spriječila mogućnost daljeg širenja virusa i povećanje broja oboljelih lica.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here