Uredbe na snazi dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku

0
308

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović organizovala je danas u Palati Republike sastanak na kojem su razmatrane uredbe sa zakonskom snagom koje je Vlada Republike Srpske uputila predsjednici Republike i koje će trajati za vrijeme vanrednog stanja.

Sastanki su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar pravde Anton Kasipović i predsjednica Zakonodavnog odbora u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šojala.

Nakon obrazloženja sadržaja i potrebe donošenja uredbi koje su dali predsjednik Vlade Republike Srpske i ministri pravde i unutrašnjih poslova Republike Srpske, te nakon konsulutacija i pribavljenog mišljenja predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, stekli su se uslovi za donošenje Uredbe sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske i Uredbe sa zakonskom snagom o prekršaju izazivanja panike i nereda, saopšteno je iz Kabineta predsjednice.

U saopštenju se dodaje da ove uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske.

Slična ili ista riješenja već su primijenile zemlje u okruženju u kojima je proglašeno varedno stanje, navedeno je u saopštenju.

/RTRS/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here