PRNJAVOR: Nema novozaraženih lica, pod zdravstvenim nadzorom 122 osobe

0
263

Prema izvještaju Higijensko – epidemiološke službe Doma zdravlja, na području opštine Prnjavor nema novooboljelih lica od virusa korona, a danas do 11:00 časova pod zdravstvenim nadzorom nalaze se još 122 osobe.

Po odobrenju epidemiologa, 1106 lica je izašlo iz zdravstvenog nadzora.

Do ovog trenutka, registrovano je sedam lica zaraženih virusom korona.

U protekla 24 časa, opštinska komunalna policija kontrolisala je 31 lice koje ima rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru.

Prema izvještaju Policijske stanice Prnjavor, u protekla 24 časa nije bilo sankcionisanih lica.

Republički štab za vanredne situacije, juče je donio zaključak da se zabranjuje okupljanje građana u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu.

Zaključkom Republičkog štaba obavezuju se građani, da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitne maske i rukavica.

Navedenim zaključkom, obavezuju se pravna lica, preduzetnici, kao i fizička lica koja u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, da usluge pružaju zaštićeni maskom i rukavicama, da obavezno provode mjere dezinfekcije i obezbijede masku i rukavice građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih.

Opština Prnjavor

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here