PRNJAVOR: NEMA NOVOZARAŽENIH, POD ZDRAVSTVENIM NADZOROM 105 LICA

0
272

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, na području opštine Prnjavor nema novozaraženih lica, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 105 lica. Po odobrenju epidemiologa 1253 osobe su izašle iz nadzora.

Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor zabilježeno je 19 slučajeva zaraze novim virusom korona. Od ukupnog broja zaraženih, pet lica je oporavljeno, trinaest lica je i dalje pozitivno, dok je jedno lice preminulo.

U protekla 24 časa, opštinska komunalna policija kontrolisala je 15 lica, koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru, a prema izvještaju Policijske stanice Prnjavor nije bilo sankcionisanih lica.

Opštinski zdravstveni i tržišni inspektori i komunalna policija provode redovne kontrole vezano za poštovanje zaključka Republičkog štaba o obavezi nošenja zaštitnih maski i rukavica, kao i upotrebi dezinfekcionih sredstava, te poštovanje opštinske naredbe o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata, u dijelu koji se odnosi na obezbjeđivanje ograničenog broja kupaca unutar objekta, kao i organizovan razmak između kupaca. Provode se i redovne kontrole subjekta, u vezi sa poštovanjem Uredbe o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena na području Republike Srpske.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here