Prnjavor: Nema oboljelih, pod nadzorom 96 osoba

0
516

Na području opštine Prnjavor prema izvještaju Higijensko – epidemiološke službe Doma zdravlja Prnjavor nema registrovanih slučajeva oboljelih od virusa korona, dok se prema podacima do 13.00 časova pod zdravstvenim nadzorom nalazi 96 osoba.

Dom zdravlja Prnjavor pozvao je sve osobe koje dolaze na područje ove opštine iz zemalja zahvaćenih infekcijom virusa korona da se za informacije o daljem postupanju trebaju javiti porodičnom doktoru ili Higijensko – epidemiološkoj službi isključivo pozivom na brojeve telefona 051 663 728, 066 183 927 i 066 183 969.

“Osobe koje nisu boravile u zemljama zahvaćenim infekcijom Kovid – 19, a imaju zdravstvene tegobe takođe se trebaju telefonski javiti porodičnom doktoru da bi dobili potrebne instrukcije” , navodi se u saopštenju.

Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije u Prnjavoru pozvali su građane da se u skladu sa preporukom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske odgovorno ponašaju i poštuju odluke i naredbe republičkih i lokalnih institucija.

„Prema Krivičnom zakonu Republike Srpske određeno je da će se oni koji ne postupe po propisima ili naredbi kojima nadležni organ određuje preglede, dezinfekciju, izdvajanje bolesnika ili neke druge mjere za suzbijanje ili sprečavanje zaraznih bolesti kod ljudi, pa usljed toga dođe do prenošenja zarazne bolesti, kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do dvije godine“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Lokalnom stanovništvu je upućen apel da ukoliko imaju saznanja o licu koje je boravilo u nekoj od zemalja u kojoj je registrovan veliki broj oboljelih, a isto se nije u skladu sa propisima prijavilo u Dom zdravlja anonimno prijave takve slučajeve opštinskom Odjeljenju za inspekcijske poslove na broj telefona 051 663 267.

/Srna/

PODIJELI