PRNJAVOR: Nisu dobili zajam, pa vlasniku kafane „Ograde“ zapalili automobil (FOTO)

0
505
Policija traga za dvojicom Prnjavorčana koji su, po prijavi oštećenog vlasnika, u gotovo samom centru grada, u Ulici Miloša Todića, u vatrenu buktinju pretvorili automobil Mehmeda Odobašića, vlasnika kafane „Ograde“.

Zgranuti vlasnik, u izjavi za portal MojPrnjavor.info, kaže da je prijavio da su njegov „polo“ zapalila dvojica sugrađana, od kojih mu je jedan od njih tokom dana u više navrata tražio novac u zajam.

Automobil je planuo u ponedjeljak uveče oko 21,30 časova, nadomak kafane, gradske tržnice i, što se pokazalo posebno srećnom okolnosti, samo stotinjak metara udaljene Vatrogasne jedinice čiji su pripadnici za samo nekoliko minuta ugasili požar na vozilu.

Prema riječima vlasnika pričinjena je materijalna šteta od 4.000 KM. Ipak, prava je sreća da niko nije povređen, kao ni da se vatra nije proširila na okolne kuće i druge objekte i vozila.

Automobil vlasnika „Ograde“ u plamenu prva je primetila konobarica, kroz prozor kafane.

-U prvi mah sam pomislila da se djeca igraju vatrom. Da je, međutim, đavo odnio šalu shvatila sam kada je jedan od dvojice mladića sa kapuljačama na glavi bacio zapaljenu krpu na automobil, koji je buknuo – ispričala nam je još uvijek u šoku konobarica.

Potom su prisutni u kafani, zajedno sa gazdom, skočili na noge, ali su palitelji uskočili u automobil i pobjegli u suprotnom smjeru jednosmjerne ulice.

TRAŽIO 1.000 PA NA KRAJU 100 MARAKA

Odobašić za naš portal tvrdi da je jedan od dvojice palitelja, koje je kako kaže prepoznao, u više navrata tokom dana od njega tražio novac na zajam.

– Pozajmljivao sam mu i ranije, ali nisam ga mogao ubijediti da nemam novca. Dolazio je u kafanu a potom telefonom tražio prvo 1.000 maraka, pa 300, da bi na kraju „spao“ na 100 maraka.

Odobašić kaže da je shvatio da bi moglo da bude nevolja kada je s druge strane slušalice čuo „E, jeli nemaš?… Vidjećeš!…“

– Požurio sam iz kuće u kafanu, da nju, eventualno, ne bi zapalio ili šta drugo učinio, ali je ubrzo planuo automobil kojim sam se dovezao – ispričao nam je još uvijek u nevjerici Odobašić.

Jedan uhapšen, drugi u bjekstvu

Oštećeni Odobašić nam je, poslije podne, saopštio da je jedan od dvojice osumnjičenih za paljevinu, navodno, već uhapšen a da mu je saučesnik u bjekstvu.

– Saznajem, takođe, da obojica imaju podeblji kriminalni dosije, a jedan od njih je prije neki dan izašao iz zatvora – tvrdi Odobašić.

Obavješteno tužilaštvo

Iz Policijske uprave Banjaluka danas je saopšteno da je uviđaj u toku požara na automobilu u Prnjavoru, u vlasništvu M.O., na kojem je nastupila materijalna šteta, koja će naknadno biti utvrđena.

– Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – navedeno je u saopštenju banjalučke Policijske uprave.

NINKO ĐURIĆ, MojPrnjavor.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here