PRNJAVOR: Novcem od prodaje zemljišta, pravi se nova Muzička škola

0
1282

Odobrnici Skupštine opštine Prnjavor, danas su usvojili odluku kojom se odobrava prodaje lokacije Škole za osnovno muzičko obrazovanje u ulici Laze Lazarevića.

Slavisa_JenjicOdobrena je prodaja zemljišta površine od 1433 kvadratna metra, a utvrđena početna prodajna cijena iznosi 155 konvertibilnih maraka po kvadratu. Šef Kluba odbornika SDS-a u opštinskom parlamentu Slaviša Jenjić, kaže da su odlukom stvoreni uslovi da se uđe u izgradnju novog objekta  muzičke škole. ” Novac koji će biti prihodovan od prodaje zemljištva biće iskorišćen za izgradnju nove Muzičke škole, a preostali novac bi trebalo da se uloži u posao završetka novog objekta vrtića u našem gradu”, kaže Jenjić.

On napominje da Skupština opštine ne može da odlučuje o veličini novog školskog objekta, da će lokacija izgradnje biti naknadno određena, ali je sigurno da će biti ispoštovani svi standardi struke, prema kojoj će objakat  biti projektovan.

“Sadašnji objekat Muzičke škole je zaista u lošem stanju, treba da vodimo računa i o bezbjednosti učenika i prosvjetnih radnika, a realizacijom ove Odluke, navedeni problemi će biti riješeni”, zaključuje Jenjić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here