Prnjavor-Obilježen Dan škole “Branko Ćopić”

0
1126

Prigodnim kulturno zabavnim programom učenici i članovi kolektiva Osnovne škole “Branko Ćopić” Prnjavor obilježili su danas 15. maj, Dan ove vaspitno obrazovne ustanove.

Obilježavanje ovog značajnog datuma počelo je crtanjem na asfaltu ispred škola, gdje su učenici na kreativan način učestvovali u svečanosti, zatim su uslijedile sportske igre, a nakon toga i svečani dio obilježavanja dana škole u Domu kulture u Prnjavoru.

Direktor škole, Rajko Aleksić, napomenuo je da je škola formirana 1985. godine, sa devetorazrednom područnom školom u Štrpcima i u Podgajcima. “Svake godine tradicionalno obilježavamo Dan škole, a ujedno ovo je i prilika da učenicima koji su ostvarili dobre rezultate u svim oblastima uručimo i prigodne nagrade i priznanja, zaključio je Aleksić.

Učenik generacije biće proglašen na maturi devetih razreda, a treba napomenuti da je među četrdeset učenika kojima je uručeno priznanje danas uručeno priznanje i Đorđu Žuniću, republičkom prvaku u trci na 100 metara, te učenici osnovne škole “Branko Ćopić i članici atletskog kluba “San” iz Prnjavora, Magdaleni Katani, koja je osvojila srebrenu medalju u trci na 800 m. Škola “Banko Ćopić broji preko 720 učenika. /prnjavorlive.info/

 

PODIJELI