PRNJAVOR: Odobrnici zatražili od Vlade da kupi Banju Kulaši

0
1170

Odbornici Skupštine opštine Prnjavor, razmatrajući na današnjoj posebnoj sjednici Informaciju o Razvojnom projektu kupovine “Banje Kulaši” od strane privrednika i građana opštine Prnjavor, donijeli su zaključak u kojem se navodi  da je Strategijom razvoja opštine Prnjavor za period 2012-2020 godina, Banja definisana kao veliki turističko-ugostiteljski potencijal i smatraju da se može razviti u savremeni zdravstveno-rehabilitacioni centar.

U Zaključku Skupštine opšptine Prnjavor, odbornici su zatražili od Vlade RS da kupi Banju Kulaši, kako je to radila i u drugim slučajevima, jer je Banja od velikog značaja i za RS. Skupština opštine će dati apsolutnu podršku projektu kupovine i razvoja Banje Kulaši u okviru svojih nadležnosti, navodi se u zaključku sa današnje sjednice Skuptšine optine Prnjavor.

Ozbirom da je za 12.decembar zakazana licitacija za prodaju Banje, inicijativu za sazivanje posebne sjednice podnijeli su predstavnici Saveza malih akcionara RS,rekao je Borko Lukanović predsjednik Skuplštine opšptine. “Svi odbornici su naglasili da je Banja veoma važna za opštinu Prnjavor i zato smo tražili da se u cijelu priču umješa i Vlada RS”, rekao je Lukanović.

Načelnik opštine Siniša Gatarić smatra da je Skupština današnjom raspravom o Banji Kulaši,  pokazala svoju zrelost i da smo svi zajedno svjesni da je u pitanju veliko bogatstvo. “Skupština apeluje na Vladu RS da kupi Banju Kulaši, a iz toga proizilazi sve ostalo, pa i da se  Skupština obavezuje da u budućnosti uradi sve u svojoj nadležnosti, kako bi taj kapacitet normalno funkcionisao”, rekao je Gatarić.

Ispred Saveza malih akcionara RS Nebojša Jugović, konstatovao je da su mali akcionari zadovoljni usvojenim zaključkom, te da će ići u Vladu Republike Srspke kako bi se postupilo po njemu.

“Banja Kulaši” treći put će se naći na javnoj prodaji 12. decembra, a početna cijena je 1.500.000 KM, što je trećina od prvobitno procijenjene vrijednosti.

Hotelsko-ugostiteljsko preduzeće “Cer”, u čijem je sastavu Banja, osnovano je 1954. godine pod imenom Ugostiteljsko preduzeće “Motajica”, da bi dvije godine kasnije promijenilo u ime pod kojim posluje i danas.

Preduzeće je bilo glavni nosilac ugostiteljske djelatnosti u opštini Prnjavor, a sredinom 80-tih godina prošlog vijeka izgradnjom banjskog kompleksa u Kulašima postaje nosilac i banjsko-rekreaciono-zdravstvenog turizma ove opštine. Od jula 2013. godine preduzeće je u stečaju.

/R.P./

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here