Prnjavor: Održan drugi Jesenji humanitarni kros “Prnjavor 2018.” za štićenike Udruženja “Neven”

0
384

Atletski klub ”San” i Udruzenje roditelja djece sa smetnjama u fizickom i psihickom razvoju ”Neven” organizovali su, drugi put, Jesenji humanitarni kros ”Prnjavor 2018”. Kros je imao humanitarni karakter i sva sredstva prikupljena na krosu usmjerena su djeci sa posebnim potrebama i dnevnom centru ”Neven” u Prnjavoru.

Oko deset ekipa uzelo je učešće u subotu na ovom humanitarnom takmičenju. Kako su rekli organzatori ovo je više od sporta i nadaju se da će ovaj kros prerasti u tradiciju.

“Odlučili smo da pored sportske manifestacije, napravimo jednu humanitarnu akciju, na način da oni imaju svoj štand i prikupljaju pomoć, a isto tako sva sredstva koja mi ostvarimo preko sponzora i kupovine startnih brojeva, biće uplaćena Dnevnom centru “Neven””, rekao je Jovica Bojić, predsjednik Atletskog kluba “San” Prnjavor.

“Ovo je od veoma velikog značaja za Dnevni centar “Neven”, kako za djecu tako i za roditelje. Ovo je jedan vrhunski vid socijalizacije, da se mogu družiti sa drugom djecom, da djeca iz drugih krajeva Srpske vide šta mi imamo u Prrnjavoru, te da se upoznaju sa djecom iz Dnevnog centra”, istakao je Boško Bijelonić, asistent u Dnevnom centru “Neven” Prnjavor.

Takmičenje je organizovano na trim stazi u sportsko rekreacionom centru “Borik”u Prnjavoru. Pored učesnika iz Prnjavora, učešće su uzeli i takmičari iz Teslića, Brčkog, Banjaluke, Kozarske Dubice, Prijedora i Vlasenice.

Ovu humanitarnu manifestaciju podržali su brojni sponzori, među njima i načelnik opštine Darko Tomaš koji je svečano otvorio drugi Jesenji humanitarni kross “Prnjavor 2018”.

“Zaista zahvalnost AK “San” Prnjavor i Udruženju roditelja “Neven”. Ovo je drugi put za redom da organizuje ovaj Jesenji kros i zaista je lijepo vidjeti ove mlade ljude ovdje i opština je uvijek stajala iza ovakvih događaja, svakako će podržati i u budućnosti, a njima želim još mnogo uspješnih događaja”, rekao je Tomaš.

Sav prihod skupljen tokom takmičenja, biće uplaćen na račun dnevnog centra “Neven”.

(TVK3)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here