PRNJAVOR: ODRŽAN KONCERT “JESENJA RAPSODIJA”

0
229

Učenici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Konstantin Babić” u Prnjavoru održali su juče ispred škole koncert “Jesenja rapsodija” za svoje sugrađane, kojima su se predstavili sa ukupno 24 melodije.

Direktor Škole Đorđe Kovačević rekao je u izjavi Srni da učenici bez redovnog održavanja koncerata nisu zadovoljni jer ne mogu da pokažu znanje, nemaju motivacije.

“Kada im u ovakvim specifičnim okolnostima upriličimo mini-koncert koji može da pogleda manji broj ljudi oni su srećni i zadovoljni, vide da njihov trud nije uzaludan. Umjetnici su oslonjeni na publiku koja im održava tempo obrazovanja i rada”, istakao je Kovačević.

On je izrazio zadovoljstvo znanjem učenika postignutim od septembra do sada, ali i rezultatima koje su pokazali tokom onlajn nastave u prošloj školskoj godini.

“Nije jednostavno učiti muziku pomoću aplikacija i interneta, ali volja i želja za onim što volite da radite prevazilazi sve probleme”, rekao je Kovačević.

Pedagog u ovoj školi Gordana Babić napomenula je da je na prvom ovogodišnjem koncertu učenika na otvorenom bilo zastupljeno svih šest smjerova – violina, harmonika, gitara, klarinet, flauta i klavir.

“Potrudili smo se da napravimo raznolik program, da naši sugrađani uživaju u muzici, a našim učenicima smo na ovaj način dali priliku da pokažu šta su naučili u protekla dva mjeseca. Osim obaveznih, planiramo još neke koncerte, ukoliko dozvoli epidemiološka situacija”, rekla je Babićeva za Srnu.

Profesor Zlatan Milić naveo je da je repertoar koncerta bio prilagođen svim uzrastima, od poznatih klasičnih kompozicija za najmlađe, do zahtjevnijih tema i djela popularne i filmske muzike za stariju publiku.

“Popularnom i filmskom muzikom nastojimo da motivišemo djecu da zavole, kako klasičnu, tako i sve oblike ozbiljne muzike”, pojasnio je Milić.

Koncert je održan uz poštovanje svih epidemioloških mjera preporučenih od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

/Srna/

PODIJELI