PRNJAVOR: Održana prva „Biciklijada“

0
173

Sportski klub „Prvi korak“ iz Prnjavora organizovao je u petak uz podršku Gradske uprave prvu „Biciklijadu“.

Manifestacija je počela defileom učesnika kroz uži centar grada, uslijedila su takmičenja za djecu u kojima su mogli da pokažu svoje vještine, a na kraju za sve učesnike organizovana je i tombola sa vrijednim nagradama.

Predsjednik SK „Prvi korak“ Milan Vučenović kaže da je ideja održavanja „Biciklijade“ da se obilježi kraj školske godine i pokaže djeci da na kvalitetan način mogu provesti raspust na otvorenom, u prirodi.

„Ovu akciju smo organizovali ne samo za djecu već za naše sugrađane svih uzrasta. Mislimo da je ovo jedna kvalitetna manifestacija kojom želimo promovisati zdrav način života, kretanje i boravak u prirodi“ , rekao je Vučenović novinarima.

On je izrazio zadovoljstvo velikim odzivom biciklista na manifestaciji koja je danas imala svoje prvo izdanje.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš kaže da je Grad Prnjavor ovog ljeta pripremio brojne zanimljive sadržaje na otvorenom, a prva od njih je „Biciklijada“ osmišljena prije svega za najmlađe sugrađane.

On je zahvalio SK „Prvi korak“ na vrijednom radu sa djecom tokom cijele godine kroz škole sporta, skijanja i plivanja, a sada i “Biciklijadu”.

„Promovišemo zdrav način života, mladost i sportski duh našeg Grada“ , rekao je Tomaš u izjavi novinarima.

LJetni program za ljubitelje fudbala predvidio je organizovano gledanje utakmica Evropskog fudbalskog prvenstva Engleska – Srbija u nedjelju, 16. juna od 21.00 čas i Srbija – Danska u utorak, 25. juna od 21.00 čas u gradskom parku u Prnjavoru, manifestaciju na gradskom trgu kojom će se u nedjelju, 16. juna od 17.30 časova obilježiti 50 godina bratimljenja između Prnjavora i poljskog Boleslavieca, sportsku manifestacija „3 na 3 fudbal“ od 20. do 23. juna, kao i Maskenbal 23. juna.

Od 15. do 21. jula Prnjavorčani će uživati u basketu i turniru „Vivia 3 na 3“ , dok su za avgust najavljeni regionalni Sajam privrede, „Fijakerijada“ , kino na otvorenom, turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu, skup oldtajmera i tradicionalni prnjavorski vašar.

Tamara Stojanović / SRNA

PODIJELI