Prnjavor: Održano 26. skupštinsko zasjedanje

0
285

Odbornici Skupštine opštine Prnjavor danas su zasjedali na 26. redovnoj sjednici. Na dnevnom redu se našlo 18 tačaka, a usvojena je Odluka o usvajanju izmjene dijela regulacionog plana Poslovno-turističke zone “Vijaka” u Prnjavoru. Usvojena je i odluka o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prostora i građevinskog zemljišta, te rješenja o razrješenju i imenovanju nekoliko direktora i članova Upravnog i Nadzornog odbora nekoliko Javnih ustanova u Prnjavoru.

Na današnjem zasjedanju Prnjavorskih odbornika, donešeno je više odluka o Regulacionim planovima na području opštine Prnjavor ispred Odjeljenja za prostorno uređenje. Pa se tako duga rasprava vodila o izgledu Trga Srpskih boraca i Svetosavske ulice kada su u pitanju ugostiteljski objekti.

Odbornici su zamjerili zatvaranje ugostiteljskih bašti. Ipak odluka o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prostora i građevinskog zemljišta koja je u nacrtu podržana je sa 17 glasova za, dok je Klub SDS bio protiv ove Odluke.

Predsjednik SO Prnjavor Željko Simić je današnju sjednicu ocjenio efikasnom, te istakao da je ovo poslednja sjednica prije ljetne pauze.

Na 26. redovnom zasjedanju usvojena je odluka o mjesnim zajednicama na području opštine Prnjavor, kao i odluka o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o prodaji nepokretnosti sa Mirsadom Mušinovićem iz Konjuhovaca.

Usvojeni su i izvještaji o realizaciji strategije razvoja opštine Prnjavor u 2018. godini.

Dragana Radulović je razrješena te ponvo imenovana na mjesto direktora JU Centar za socijalni rad Prnjavor, a imenovano je i nekoliko članova Upravnog i Nadzornog odbora nekoliko Javnih ustanova opštine Prnjavor.

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here