Prnjavor : Opštinski odbor RVI obilježio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom (FOTO)

0
398

Članovi odbora Ratnih vojnih invalida i Boračke organizacije Prnjavor, uz prisustvo predstavnika opštinske vlasti i Kola srpskih sestara, danas su obilježili 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Foto: Aleksandar Atić

Slavoljub Vuković, predsjednik ovog odbora je rekao da se Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježava svečanom Sjednicom odbora RVI i polaganjem cvijeća u Spomen hramu na Vučijaku, te druženjem sa predstavnicima privrednog, kulturnog i političkog života opštine Prnjavor.

Vuković je naglasio da je saradnja sa opštinom veoma dobra, izrazivši uvjerenje da uvijek može biti i bolja i efikasnija.

“Saradnja je na veoma zavidnom nivou, mada smatram da bi se neke stvari koje se tiču ove populacije mogle rješavati i bržim tempom” dodao je Vuković.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, izrazio je zahvalnost Boračkoj organizaciji i Odboru Ratnih vojnih invalida ove opštine, koji su parastosom na Vučijaku i odavanju počasti za 626 poginulih boraca iskazali svoje poštovanje i obilježili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

“Opština Prnjavor ima odličnu saradnju sa Boračkom organizacijom već duži niz godina i uvjeren sam da će tako biti i u narednom periodu. Sve njihove programske aktivnosti opština je podržavala i podržavaće i dalje, što mogu potvrditi i sami ratni vojni invalidi” kazao je Tomaš.

Danas je i trojici RVI roditelja djece štićenika centra „Neven“ uručeno po 100 KM a postoji inicijativa da naredna akcija Kola srpskih sestara bude posvećena višečlanoj porodici iz reda boračke populacije.

Odbor RVI opštine Prnjavor ima oko 1.100 članova, a na njihovom položaju u društvu i ostvarivanju prava koja im pripadaju  djeluje se određenim zakonskim rješenjima. Marijan Popadić /prnjavorlive.info/

 

 

PODIJELI