Prnjavor ostvario najveći napredak u okviru MEG projekta

0
348

Aktivan rad na dvosmjernoj komunikaciji sa građanima, transparentnosti u radu i učešću javnosti u procesu odlučivanja svrstali su grad Prnjavor na prvo mjesto liste lokalnih zajednica u BiH, učesnika MEG projekta, u napretku u svim oblastima upravljanja.

Prnjavor je do vodećeg mjesta došao sa indeksom stepena ostvarenja napretka od 78 odsto. Na drugom mjestu je Žepče, a na trećem Prijedor.

Gradonačelnik Darko Tomaš, koji je danas učestvovao na konferenciji o razmjeni iskustava partnerskih jedinica lokalne samouprave u BiH održanoj u Sarajevu, kaže da kao gradonačelnik prima sve veći broj zahtjeva građana za direktnu komunikaciju, a da mu u tome u velikoj mjeri pomaže i posao olakšava upotreba veb i mobilne aplikacije e-Citizen.

“Ova aplikacija ubrzava komunikaciju, razdvaja korisne od manje važnih zahtjeva jer se unaprijed mogu vidjeti delegirani problemi i doprinosi brzim odgovorom i rješenjem. Posebna prednost je njena analitička moć jer možemo sagledati sve oblasti iz kojih dolaze najčešća pitanja” , pojasnio je Tomaš u izjavi Srni.

On kaže da je upotrebi aplikacije prethodila sveobuhvatna kampanja u sredstvima informisanja i na društvenim mrežama, kao i na sastancima sa građanima.

“Moramo biti dostupni i na raspolaganju zbog čega koristimo sve raspoložive načine komunikacije da građane učinimo aktivnim partnerima grada u identifikaciji i realizaciji projekata” , napomenuo je Tomaš.

Današnjoj konferenciji u Sarajevu prisustvovala je i Zorica Suvajac, koordinator projekta ekološkog upravljanja MEG za Grad Prnjavor.

Ona je istakla da je upotreba aplikacije e-Citizen odličan način za komunikaciju sa građanima.

“Aplikacija služi ne samo za primjedbe, pritužbe, prijedloge nego i kao način praćenja dinamike realizacije konkretnog projekta” , rekla je Suvajac za Srnu.

Ona je dodala da je najbolja promotivna aktivnost za aplikaciju upravo brzo rješavanje zahtjeva.

SRNA

PODIJELI