Prnjavor – Pašalić,Tomaš: POTPISAN UGOVOR O PRENOSU PRAVA SVOJINE NAD ZEMLJIŠTEM

0
498

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić potpisao je danas sa načelnikom opštine Prnjavor Darkom Tomašem ugovor o prenosu prava svojine i posjeda Srpske nad zemljištem od oko 45 hektara na opštinu Prnjavor koje će se koristiti za potrebe poslovno-turističke zone “Vijaka”.
Ova poslovno-turistička zona prostire se na 322,14 hektara i ranije je za nju usvojen Regulacioni plan, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Vlada Republike Srpske na ovaj način želi pomoći lokalnim zajednicama u njihovim razvojnim planovima, a zemljište je sa Vlade Srpske preneseno na opštinu Prnjavor bez naknade.

U saopštenju se podsjeća da je Vlada Srpske ranije je donijela i još dvije odluke o prenosu prava svojine i posjeda sa Republike Srpske na Grad Trebinje, a radi se o oko 8,5 hektara zemljišta.

To zemljište je preneseno na Grad Trebinje u svrhu provođenja zoning-plana “Novo Trebinje” i plana parcelacije na području katastarske opštine Volujac.

PODIJELI