DRAGAN LUKAČ U PRNJAVORU: Javni red i mir zadovoljavajući, krivična djela u padu

0
445

Stanica policije Prnjavor, koja organizaciono pripada Policijskoj upravi Banjaluka, radi dobar posao, stanje javnog reda i mira i bezbjednosti je na zadovoljavajućem nivou, ukupan broj krivičnih djela je u opadanju, a i po pitanju saobraćaja stanje je dosta dobro, rekao je danas tokom posjete opštini Prnjavor ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Lukač je u izjavi novinarima rekao da je saradnja sa opštinom Prnjavor oduvijek na dobrom nivou i napomenuo da je u završnoj fazi realizacija zajedničkog projekta video-nadzora na postavljanju 46 kamera koje će doprinijeti bezbjednosti na području opštine.

“Jedno krivično djelo lica koje je došlo van područja opštine Prnjavor biće riješeno upravo zahvaljujući postavljenom video-nadzoru, što govori o tome koliko ovaj vid nadzora doprinosi bezbjednosti građana i njihove imovine”, istakao je on.

Lukač kaže da je sa načelnikom opštine dogovoreno da pomogne kod prenosa vlasništva sa opštine na MUP jednog objekta koji već koristi Policijska stanica Prnjavor.

“U narednom periodu ćemo uputiti zahtjev opštini, a Skupština opštine bi trebala donijeti odluku da se vlasništvo prenese u nadležnost Stanice policije. Ovaj objekat će poslužiti za obuku i bolju funkciju policije u Prnjavoru”, rekao je Lukač.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da je ukupna vrijednost projekta video-nadzora u Prnjavoru 290.000 KM, a na 23 lokacije na području opštine biće postavljeno ukupno 46 kamera.

“Već je instalirano i u funkciji oko 40 kamera, video-nadzor u tom dijelu radi, a potrebno je postaviti i ostatak opreme”, rekao je Tomaš.

On je ministru Lukaču zahvalio za nabavku dva nova vozila za potrebe Policijske stanice, kao i na promociji ergele “Vučijak” sa koje je šest rasnih grla lipicanera angažovano za potrebe Žandarmerije.

Ministar Lukač je danas posjetio i Policijsku stanicu u Prnjavoru.

SRNA

PODIJELI