PRNJAVOR: PET HILJADA KM I PUTOVANJE ZA NAJBOLJE STUDENTE (FOTO)

0
589

Opština Prnjavor izdvojila je po pet hiljada KM za troje ovogodišnjih dobitnika studentske nagrade, dok je svih šestoro studenata koji su ispunili uslove i konkurisali za ovu nagradu dobilo turističko putovanje u Prag.

Novčane nagrade dobile su: Marina Dušanić ,student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, Mrijana Spasojević, student Fakulteta političkih nauka u Banjaluci i Jelena Đurić, student Pravnog fakulteta u Beogradu, a sa njima na turističko putovanje u Prag idu i Milijana Janjić, student  Filološkog fakulteta u Banjaluci, Slađana Preradović, student Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci i Tatjana Šestić sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je danas organizovao prijem za šest studenata, od kojih su sve dame i imaju  prosjek ocijena viši od 9,5 kaže da mu je  bila čast ugostiti ove mlade ljude koji su najbolji studenti i budućnost opštine Prnjavor.

-Ovo je druga godina da dodjeljujemo studentske nagrade i posebno mi je zadovoljstvo da na ovaj način možemo nagraditi i istaći sve mlade koji ostvaruju odlične rezultate i uspjehe. Važno je da naglasimo da sa ovim ljudima Prnjavor ima budućnost kao i cijela Republika Srpska i uvjeren sam da će i kad se zaposle zauzeti važne pozicije i biti najbolji u svom poslu, kao što su bili i tokom školovanja, rekao je Tomaš.

Tomaš je naglasio da je nagrađen kontinuitet, pa se vrednovao uspjeh od početka školovanja studenata, od osnovne škole, srednje škole do fakulteta. Glavni uslov bio je prosjek veći od 9.5 i da su studenti Javnih visokoškolskih ustanova. Studenti koji u prethodnoj godini dobiju novčanu nagradu nemaju pravo na istu u sljedećoj godini.

Nagradu za Marinu Dušanić, koja je bila prva na listi, preuzela je njena majka Dragica Dušanić koja je izrazila zahvalnost lokalnoj upravi i načelniku Tomašu.

Svoju zahvalnost načelniku i lokalnoj upravi izarazila je i Mirjana Spasojević, jedna od dobitnica novčane nagrade koje je studentkinja četvrte godine Fakulteta političkih nauka, odsjek Socijalni rad.

-Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas ovdje, među najboljim studentima opštine Prnjavor. Ova nagrada nama studentima mnogo znači i veliki je podsticaj, ne samo za nas ovdje prisutne, nego i za druge studente, da se trude i rade, a uspjeh neće izostati, rekla je Spasojevićeva.

Jelena Đurić je prije mjesec dana završila Pravni fakultet u Beogradu i trenutno je na master studijima.

-Zahvalna sam načelniku na ovoj nagradi, jako je lijepo od njega što je primijetio naš trud i zalaganja. Ovo je svakako veliki podsticaj svima nama za dalje školovanje, rekla je Đurić.

Milijana Janjić, studentkinja četvrte godine Filološkog fakulteta u Banjaluci, odsjek njemački jezik i književnost je i prošle godine učestvovala na konkursu i osvojila nagradu turističko putovanje u Beč.

-Prošle godine je bilo divno u Beču, to je jedno prelijepo iskustvo i podsticaj za sve studente da daju sve od sebe, da budu uspješni, a njihovo znanje i trud će svakako biti nagrađeni, kaže Janjićeva.

Ove mlade i uspješne studentkinje su primjer da se kontinuiran rad tokom školovanja isplati, a treba napomenuti da ova nagrada i ubuduće očekuje najvrijednije i najuspješnije studente naše opštine.

(prnjavorlive.info/ Jovana Tošić)

Foto: Jovana Tošić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here