PRNJAVOR: Pijan pucao iz gasnog pištolja

0
473

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor uhapsili su muškarca iz tog grada čiji su inicijali M.M. jer je pijan pucao iz gasnog pištolja.

Prema odredbama Zakona o javnom redu i miru, ovaj Prnjavorčanin je počinio prekršaj neovlaštena upotreba oružja, a juče je istovremeno uhapšeno i lice čiji su inicijali D.M zbog ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

U saopštenju Policijske uprave Banjaluka navodi se da je prnjavorskoj policiji prijavljeno da je u ponedjeljak, 10. januara, na jednom parkingu, nepoznato lice iz automobila “audi” ispalilo više hitaca iz neutvrđene vrste oružja.

“Na licu mjesta pronađeno je više ispaljenih čaura iz gasnog pištolja. Operativnim radom, pronađeno je i zaustavljeno pomenuto vozilo, a M.M. je dobrovoljno predao startni pištolj `blou F92` sa dva okvira bez municije“, navodi se u saopštenju.

Policija je utvrdila da je M.M. imao 2,15 promila alkohola u organizmu, lice D.M., koje je bilo putnik u “audiju” – 1,17, a o svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Prnjavor.
U Ulici Simeuna đaka u Banjaluci juče je uhapšeno lice iz tog grada čiji su inicijali D.G. za kojim je raspisana potraga po naredbi banjalučke Policijske uprave, te je u toku kriminalistička obrada lica.

Istog dana je u Krfskoj ulici uhapšeno lice iz Sarajeva čiji su inicijali M.A. za kojim je raspisana potraga po naredbi policije iz Modriče.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka juče je evidentirano pet krivičnih djela, te po jedno narušavanje javnog reda i mira i saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih.

SRNA

PODIJELI