Prnjavor po peti put ima slot za jedan od FIBA čelendžera, a ove godine pobjednik putuje u Poljsku.

0
499

“Veličanstveni hramovi, tajanstveni srednjovjekovni dvorci, uske vijugave stare ulice, planine, tamnice, krajolici od kojih zastaje dah, to je ono što stranci žele vidjeti kada dođu u Europu, a Lublin im može pružiti sve te ljepote.”
Upravo će pobjednik ovogodišnjeg FIBA Lite Questa (lajt kvest) sa “VIVIA 3×3 Prnjavor” koji se igra 22. i 23. jula u Prnjavoru osvojiti slot za Challenger (čelendžer) u poljskom Lublinu. “Lublin Challenger 2023” igra se 23. i 24. septembra, gdje će pobjednik osvojiti slot za Masters u Abu Dabiju.


Iz organizacionog odbora prnjavorskog turnira koji ima tradiciju u basket dugu 27 godina, izrazili su zadovoljstvo što po peti put imaju turnir koji ima status Questa.
“Nakon slotova u Berlin, Rigu, Hamburg i Lipik, ovogodišnji slot vodi u čarobni grad u Poljskoj, Lublin.
Drago nam je da je u pitanju ova država, jer naš grad je poznat kao “Mala Evropa” i imamo Poljaka koji žive ovdje već decenijama i gajimo dobre odonose sa nekoliko gradova. Ovaj peti turnir sa statusom Questa je veliko priznanje za sav trud i rad, ali i motiv da svake godine idemo stepenicu više u organizaciji turnira”, navode organizatori, dodajući da im je drago što se ponovo vraćaju u svoj stari termin održavanja turnira.
Pored Lite Questa, igraće se i Nikšićko pivo 3×3 liga Republike Srpske, kao i omladinski dio turnira koji po tradiciji okupi veliki broj mladih basketaša, a Prnjavor dobije sedmodnevni praznik posvećen basketu.  /prnjavorlive.info./ M. Popadić/    vivia3x3prnjavor

PODIJELI