PRNJAVOR: Poljoprivrednik Zoran Jovičić – povjerenje kod kupaca

0
1692

     U modernom stajskom objektu poljoprivrednika Zorana Jovičića u selu Drenova je 15 muznih krava.Kao mlad čovjek,Zoran je svojevremeno odlučio da ostane na imanju roditelja i da se u većem obimu posveti poljoprivredi,odnosno stočarstvu.

-Iza mene je petnaestak godina ove djelatnosti.Savladao sam gotovo sve tajne stočarstva .Znam dobre i loše strane ovog poziva i nikada se nisam pokajao što sam   ostao na našem kućištu .Svojevremeno sam se  sa ukućanima dogovorio da se bavimo proizvodnjom i plasmanom sira i kajmaka.Kada sam počeo rezultati su bili dobri.Vremenom sam stekao kupce u Banjaluci i Prnjavoru ,pa je najmanji problem plasman.Strogo se pridržavamo visokih sanitarnih normi u proizvodnji,jer sam svjestan da se mušterija teško stekne a lako izgubi,priča Zoran.

U poslu mu pomažu supruga i djeca.Za sada,kako ističe,ne planira da povećava broj muznih krava.Blagovremeno je obezbijedio dovoljne količine stočne hrane,pa bezbrižno čeka zimski period.Obaveze su svakodnevne,posla mnogo,ali složni Jovičići znaju da bez zalaganja nema ni uspjeha. /R.P./

PODIJELI