VRIJEME: Tokom dana pretežno sunčano, popodne pljuskovi sa grmljevinom

0
1266

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će prije podne uglavnom biti suvo vrijeme sa više sunčanih perioda, a u drugom dijelu dana očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.
Meteorolozi navode da je ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku moguće izraženije grmljavinskom nevrijeme, praćeno pojačanim vjetrom, a u pojedinim mjestima moguć je i grad.

Najniža temperatura vazduha od osam do 16, a najviša dnevna od 16 na zapadu do 26 stepeni Celzijusovih na jugu i istoku, navode iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

U Trebinju je u protekla 24 časa palo 70 litara kiše po metru kvadratnom, a obilnih padavina bilo je i na Mrakovici – 43 litra, u Istočnom Drvaru 42 i u Banjaluci 40 litara po metri kvadratnom.

U Ribniku i Driniću palo je 35 litara, Bileći 28, Mrkonjić Gradu 26, Gacku i Novom Gradu 22, Srpscu 21, na Čemernu 20, u Doboju 11, a u Nevesinju 10 litara po metru kvadratnom. Kiša je padala i u Kalinoviku, na Sokocu, u Bijeljini, na Han Pijesku, u Rudom. Slabijih padavina bilo je i u Zvorniku i Višegradu.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a ponegdje u Hercegovini bilo je slabe kiše.

Jug je jutros bilo topliji u odnosu na ostale krajeve – u Neumu je u osam časova izmjereno 20 stepeni, a u Mostaru i Čapljini 19 stepeni.

PODIJELI