Prnjavor: Poslovna zona kao KAMEN SPOTICANJA: SNSD i SDS zaratili u Prnjavoru

0
1089

IInformacija da je na osnovu pravosnažnog rešenja od 8. decembra 2016. godine opština Prnjavor uknjižila u svoje vlasništvo 60 odsto (71 hektar) poslovne zone „Vijaka“, razbuktala je strasti u dve najveće partije.

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš to je ocenio najvažnijim uspehom

za Prnjavor u poslednjih dvadeset godina.

Tržišna vrednost ovog zemljišta, namenjenog poslovnom invstiranju je 14.000.000 KM.

– Još 50 hekrata u istom kompleksu treba da uknjižimo na opštinu Prnjavor. Očekujem da i to završimo do kraja godine i tako kompletiramo 120 hektara poslovne zone – kaže Tomaš.

Zemljište na kojem je predviđena PZ „Vijaka“ nekada je bilo u društvenoj svojini, a preduzeće “Ratar” korisnik.

Posle načelnikovog istupa na konferenciji za medije, gde se takođe pohvalio i drugim uspesima kao što je povećanje novca za podsticaje u poljoprivredi sa 345.000 KM na 400.000 KM, povećanje studentskih stipendija, smanjenje poreza na nepokretnosti sa 0,15 na 0,05 odsto.

Na to su saopštenjem reagovali iz opštinskog odbora SDS-a. Naglašavaju da je u periodu između 2012. i 2016. godine bivša vlast pokrenula i vodila sve aktivnosti, uključujući i sudski proces, u cilju uvođenja zemljišta predviđenog za poslovnu zonu „Vijaka“ u vlasništvo opštine.

– Posao je završen dvadeset dana nakon primopredaje dužnosti između Siniše Gatarića i Darka Tomaša. Kolike su zasluge Tomaša u tom procesu, svima je jasno. Nema ih – smatraju u SDS-u.

Navode da „vlast u Prnjavoru iznosi činjenice koje su rezultat bivše lokalne uprave pripisujući ih kao uspešan start nove opštinske vlasti”.

-Priča o tome kako su izmirene sve obaveze prema poljoprivrednim proizvođačima ide u prilog našoj tvrdnji da smo vodili ispravnu politiku trošenja novca i ostavili dovoljno u budžetu. Da nije tako, kako bi načelnik opštine isplatio podsticaje poljoprivrednicima – pitaju se u OO SDS-a.

Oni su se fokusirali i na vodosnabdevanje, završetak projekta Povelič, ali i kadrovske smene u „Vodovodu“ i „Elektrodistribuciji”, o čemu se mnogo priča u Prnjavoru.

– Mnogo je važnije pitanje kako i kada završiti projekat snabdevanja vodom celog grada nego smenom direktora „Vodovoda”. Prozivanje direktora „Elektrodistribucije” je samo loša i naivna priča za javnost, jer načelnik nema nadležnost za njegovo postavljanje niti smenjivanje – navedeno je, pored ostalog u SDS-ovom saopštenju.

Ni u SNSD-u, nisu ostali dužni te navode da su reakcije SDS-a samo nastojanje njihovog povratka u politički život.

– Sve aktivnosti na rešavanju statusa zemljišta poslovne zone Vijaka pokrenute su u vreme prvog mandata Tomaša, od usvajanja regulacionog plana do sudskog postupka. I upravo zahvaljujući aktivnostima načelnika, nakon pobede na lokalnim izborima, ove aktivnosti su realizovane – uveravaju u SNSD-u.

Navode da je svima poznata činjenica da projekat Povelič realizovan sredstavima Vlade RS i da su aktivnosti počele i najvećom delom završene u mandatu načelnika Tomaša.

– SDS je po pitanju projekta Povelič trošio pare građana – naveli su u svom saopštenju SNSD-ovci.

Načelnik nezadovoljan izveštajima

Darko Tomaš, načelnik Prnjavora nezadovoljan je izveštajima koje su zbog nestanka struje i vode u delu opštine tokom snega i hladnoće, dostavili „Vodovod” i „Elektrodistribucija”.

Od Nadzornog odbora „Vodovoda” zatražio je da razreše dužnosti direktora Dragomira Đurđevića naglasivši da će, ukoliko tome ne udovolje, on pokrenuti inicijativu za smenu članova Nadzornog odbora. Rekao je takođe, što je objavljeno na zvaničnoj stranici

Blic

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here