U POTOČANIMA POČEO ŠAHOVSKI TURNIR – NASTUPA 49 IGRAČA

0
2114

 

U prostorijama Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ u Potočanima danas prije podne počeo je 25. po redu Svetosavski šahovski turnir,koji je okupio 49 šahista.Među učesnicima su i velemajstor Milan Vukić,lanjski pobjednik Vlado Jakovljević,Aleksandar Savanović i broja druga ugledna šahovska imena iz regiona.

-Ovdje uvijek dolazim sa posebnim zadovoljstvom,jer Potočanci na pravi način pokazuju kako se čuva tradicija jedne tako ugledne smotre šahovskih imena Republike Srpske .Potočanski klub,predvođen Miroslavom Popadićem i njegovim saradnicima,Bogdanom Savićem,Pericom Đumićem,Goranom Marićem i drugim entuzijastima,nadaleko su se pročuli po turniru koji će,vjerujem,još dugo postojati,rekao je za portal „Prnjavorlive.info“  velemajstor Vukić.

Turnir je simboličnim povlačenjem prvog poteza,otvorio zamjenik načelnika opštine Slaviša Milanković,a  otvaranju je prisustvoivao i potpredsjednik Skupštine opštine Miro Šikarac.

Na turniru nastupa i jedna dama,Nedeljka Pralica iz Banjaluke.

Pobjedniku će pripasti 300 maraka,a organizator je,zahvaljujući finansijskoj podršci  generalnog pokrovitelja,Skupštine opštine Prnjavor,obezbijedio nagrade za još sedam učesnika.

Turnir se igra po švajcarskom sistemu u 9 kola,a završava se danas oko 18 časova. Dužnost sudija obavljaju Momčilo Soprenić i Stevan Paštar.

sah

sah-1 sah-2

sah-5

sah-3

Foto Brane Radulović. /prnjavorlive.info/

PODIJELI