Prnjavor- Potpisan Ugovor memoranduma o saradnji Fondacije Mozaik i opštine

0
423

U sali Skupštine opštine Prnjavor danas je potpisan Ugovor memoranduma o saradnji Fondacije Mozaik i opštine Prnjavor.

Ugovor su potpisali direktor programa “Omladinska banka”  fondacije Mozaik, Željko Pauković i zamjenik načelnika opštine Prnjavor, Slaviša Milanković, čime se Prnjavor pridružio opštinama i gradovima, koji su već dio ove saradnje.

Načelnik odjeljenja za Lokalno ekonomski razvoj i investicije, Ljubiša Šikarac, istakao je da se radi o četverogodišnjem ugovoru kojim će opština sufinasirati dvadeset projekata društvenih, neformalnih grupa omladinava od 17 do 30 godina.

“Po uzoru preko 40 opština i gradova koji suz do sada imali dobru saradnju i pozitivna iskustva, odlučili smo da i mi pomognemo naše omladince da mogu društveno korisno da djeluju. Vrijednost ugovora je 54 hiljade KM, od čega će dio sufinansirati opština, a u narednoj godini ćemo znati ko će biti dobitnici tih projekata” kazao je Šikarac.

Direktor programa “Omladinska banka” Željko Pauković rekao je da ova fondacija već godinama sa mladima radi na kreiranju dobre ekonomije u BiH, a u posljednjih 10 godina je kroz program “Omladinske banke” podržala društveno inovativne projekte neformalnih grupa mladih širom BiH.

“Do sada je u ovom projektu učestvovalo 43 opština, gradova i donatora, a podržano je oko 2.000 projekata ukupne vrijednosti oko sedam miliona KM u čijoj realizaciji je učestvovalo više hiljada mladih preduzetnih volontera”, istakao je Pauković.

Kroz ovaj program podržavamo i mikrobiznise mladih, ami planiramo da u narednoj godini program omladinske banke funkcioniše u pedeset opština na području BiH.-dodao je Pauković.

Dragana Marjanović iz Prnjavora, već je postala dio priče aplicirajući za sredstva.

“Mi smo aplicirali za projekat “Navijači pod krovom” kako bi pokrili tribine fudbalskog kluba “Borac” iz Šibovske. Naš projekat je prošao i mi smo dobili sredstva od fondacije Mozaik, potrudićemo se da tokom mjeseca oktobra realizujemo ideju i opravdamo povjerenje dobijeno iz Mozaika”- kazala je Marjanovićeva.

Ove godine kroz program Omladinske banke podržano je 386 projekata, ukupne vrijednosti oko 900.000 KM i 52 mikrobiznisa. M.Popadić /prnjavorlive.info

PODIJELI